E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIIF Başekonomisti: Türkiye'ye büyük bir para girişi var---

IIF Başekonomisti: Türkiye'ye büyük bir para girişi var

IIF Başekonomisti: Türkiye'ye büyük bir para girişi var
03 Aralık 2020 - 23:31 borsagundem.com

IIF Başekonomisti Brooks, Türkiye'nin gelişen piyasalara son dönemde yönelen sermaye akışından en fazla çıkar sağlayan ülkelerden biri olduğunu belirtti.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) Başekonomisti Robin Brooks, sosyal medya hesabında, gelişen piyasalara yönelik sermaye akışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Brooks, "Türkiye gelişen piyasalar içinde en fazla para çıkışlarından birini görmüştü ama şimdi sadece Hindistan ile kıyaslanabilecek büyük bir giriş var." ifadesine yer verdi.

Söz konusu para girişlerinin finansal koşulları gevşeterek ekonomik büyüme için olumlu etkilere sahip olduğunu belirten Brooks, gelişen piyasalara son dönemde yönelen paranın, 2010 küresel finansal kriz sonrasını da aşarak rekor seviyelere yükseldiğini vurguladı.

Gelişen piyasaları hedefe alan paranın 2010 küresel finansal kriz sonrasını da aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldiğine işaret eden Brooks, sermaye girişlerinin Çin ve Çin dışı gelişen piyasalarda görüldüğünü ifade etti.

Uluslararası Finans Enstitüsü'nün kasım ayına ait sermaye akışına ilişkin raporunda da gelişen piyasalara yönelik portföy akışlarının 76,5 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiği bildirildi.

Raporda, aynı dönemde öz sermaye ve borç girişlerinin ise sırasıyla 39,8 milyar dolar ile 36,7 milyar dolar olduğu kaydedildi.

Enflasyon beklentileri aştı

En yüksek enflasyon Türkiye'de

2 hisse 15 gün tek fiyattan işlem görecek

SPK iki şirketin bedelli başvurusuna onay verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TheFacts04 Aralık 2020 17:12

    Gezizekalılar tersine algı yapsa daTürkiye tarımda dünyada 8. Küçükbaş hayvan sayısında Avrupa'da lider, büyükbaşda 2. Son çeyrekte kovid ortamında ekonomisini büyüten 3 ülkeden biri. Gidin azıcık OSB gezin. Son 18 yılda açılan OSB ve fabrikalara bakın. Türkiye'nin daha iyi büyümesi için gereken kendi sermayesini büyütecek yerli para. Dışarıdan alınan para, içimizdeki avanaklar kullanılarak silaha dönüşüyor.

  • Mucise Reis ;)04 Aralık 2020 13:08

    Bu iş sadece giren para ile olmaz. 1- Tarım ne durumda ? besici, ekici, tarla ... 2 - Endüstri ne durumda, fabrika üretiyor mu, tarım ve hayvan ürünü alıp işliyor piyasaya sürüyor mu?, yeni fabrikalar açılıyor mu ?. Üreten fabrikalar yeni stokçu, depocu, hizmet, nakliye gibi farklı sektörler oluşturup besliyor mu ? tedarikçileride kendi ile birlikte büyütüyor mu ?  3 - Tarım, hayvancılık, endsütri, hizmet,nakliye oluşansektörler, farklı İŞ sahalarını oluşturup, insanları üretime sokuyor mu ? .... Önce ekonomide bunlara bakılır. Bu alanlar birbirini nötürler, devlet sadece oluşan bu ortamda vergi hızlı tahsil eder. farklı desteklerle oluşumu kaliteli noktalara, yönlendirir. zincir kırılırsa, ekonomi kronıkleşir işlemez. Çark bozulur. Başımızdakiler, bu işi beceremedi. Çözümde üretemiyor. Faiz düşsede, çıksada...kredi verilsede, verilmesede, destekleme ödeme süte, besiye olsada olmasada çözüm olmaz.  

  • ZELİHA KARAKAŞLI04 Aralık 2020 11:52

    Bunlara asla inanmayın ortam o kadar da hiç iyi değil.

  • düzeni üzen04 Aralık 2020 09:44

    siz  şekerdeki payınızı satıp çıkan kurum degilmisiniz benmi yanlış hatırladım sahtekar herifler tuzak peşinde olabilir.....

  • Jshdg04 Aralık 2020 08:12

    Gelenleri gorduk dohol tskb olayini goren olmustur gelen para eskisi gibi gireyim 10 yil bekleyeyim degil al kac carp gerci bizim yatirimcilarda ona benziyor hadi simdi o zengin olmak isteyenler bunla nasil basa cikacak simdi hisse kiliteme vakti

  • Mehmet 04 Aralık 2020 07:00

    Chp ve kuyruğuna takılanlar istemez aman gelmesin para ülke batsın ben iktidar olayım derdindeler. Bu kadar kolaycilikla hayatta iktidar olamazsınız

  • Kartal 04 Aralık 2020 09:06

    At gözlüğünü çıkar

  • Türkoğlutürk04 Aralık 2020 08:39

    Üç maskeyi dağıtmayı beceremeyip ABD'ye maske gönderen cehapeyi kınıyyorum.hasta haberinden enflasyona kadar her konuda yalan söyleyen iktidarı kıskanıyorum.ben onların söylediği yalanın yüzde birini söylesem eşim evden kovar.taraftar değil resmen kör aşık.

  • Sami serin03 Aralık 2020 23:54

    Gaz iyide borsa yarın kötü düşer...

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ03 Aralık 2020 23:52

    O zaman gelecekte ABD ve AB ile güzel haberler gelebilir.

  • ...04 Aralık 2020 08:40

    O noktada dur bakalım.o ışık yaklaşmakta olan trenin ışığımı görürsün