E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFundstrat: Borsada olası bir satış baskısını satın alın---

Fundstrat: Borsada olası bir satış baskısını satın alın

Fundstrat: Borsada olası bir satış baskısını satın alın
28 Kasım 2023 - 14:04 borsagundem.com

Fundstrat, ABD borsalarının yıl sonuna kadar zikzak çizerek yükseleceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ralli devam etse de geleceği belirsizliğini koruyor. Genel beklenti mevsimselliğin de etkisiyle hisse senedi piyasalarının yeni zirveler yapacağı yönünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Fundstrat, borsanın Aralık ayında yüzde 5 oranında artışla yeni rekor seviyelere doğru ‘zikzak' çizerek yükseleceğini öngörüyor.

Hedef tüm zamanların en yüksek seviyesi

Marketsinsider’dan Matthew Fox’un haberine göre, Fundstrat'tan Tom Lee'nin paylaştığı not, borsanın Aralık ayında rekor seviyelere doğru ‘zikzak’ yapmaya hazırlandığını söylüyor ve S&P 500 Endeksi’nin yüzde 5 oranında artışla 4.800 puana yükseleceğini belirtiyor. Böyle bir kazanç, S&P 500 Endeksi’nin Ocak 2022'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 4.818 puana çok yakın olmasına ve rekor kapanış zirvesi olan 4.796 puanın biraz üzerine çıkması anlamına geliyor.

Lee'ye göre, Perşembe günü açıklanacak Ekim ayı kişisel tüketim harcamaları fiyat verileri beklenenden daha ‘yumuşak' gelecek ve bu, hisse senetlerinin başlangıçta daha yüksek seviyelere çıkmasına yardımcı olacak. Ancak Lee, borsanın gelecek aydaki potansiyel kazanımlarının düz bir çizgide gerçekleşmesini beklemiyor ve yaklaşmakta olan istihdam ve tüketici enflasyonu verilerinin yol açtığı aşağı yönlü dalgalanmaların olabileceğinin altını çiziyor.

8 Aralık ve 12 Aralık'ta yayınlanması planlanan bu iki raporun genel tahminlerden yüksek çıkması halinde, tahvil getirilerinin yükselmesi ve hisse senedi fiyatlarının düşmesi muhtemel gözüküyor. Zira bu durumun yatırımcıları Fed’in faiz artırımı potansiyeli konusunda gergin hale getirmesi bekleniyor.

Zikzakın nedeni

Lee, "Zikzakın nedeni, faiz piyasalarının dirençli iş gücü piyasalarına karşı ‘düşen mal ve konut enflasyonu’ gibi karşıt güçlere karşı hâlâ aşırı tepkisel olduğunu bilmemizdir” diyor.

İş raporu gerçekten de güçlü gelebilir çünkü General Motors, Ford ve Stellantis'e yönelik grevlerin sona ermesinin ardından Kasım ayında on binlerce otomotiv işçisi yeniden işe alınmış durumda.

Ancak Kasım ayındaki istihdam ve enflasyon raporları nedeniyle hisse senedi piyasasında herhangi bir düşüş muhtemelen kısa ömürlü olacak ve Lee yatırımcılara bu düşüşü satın almalarını tavsiye ediyor. Bunun nedeni, yatırımcıların potansiyel resesyona odaklanmaya devam etmesine rağmen, gelen verilerin ekonomi için yumuşak iniş senaryosunu desteklemeye devam etmesi.

“Olası satış baskısını satın alıyoruz”

Lee, “Piyasalar satış baskısı görürse düşüşü satın alıyoruz” diyor ve güçlü ‘Muhteşem Cuma’ satışlarının olumlu bir işaret olduğunu çünkü tüketicinin dayanıklılığının devam ettiğini gösterdiğini belirtiyor.

Lee'ye göre, hisse senedi fiyatlarında gelecek ay yükselişin devam etmesi için ana katalizör, muhtemelen Fed'in FOMC toplantısı ve basın toplantısı yapacağı 13 Aralık'ta gerçekleşecek. Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz oranlarını değiştirmemesi bekleniyor ve Lee, Fed üyeleri arasında ‘güvercinvari bir değişim’ için ihtimal gördüğünü söylüyor.

Son olarak, S&P 500 Endeksi'nin bu yıl şu ana kadar yüzde 20 oranında büyümesine rağmen yatırımcıların hisse senedi yatırım fonlarından ve ETF'lerden 240 milyar dolar çektiğini vurgulayan Lee, “Bu para, bu yılki yükselişi kaçıran ve hisse senetlerini daha yüksek seviyelere çıkarmaya karar veren yatırımcılar için satın alma gücü görevi görebilir” şeklinde konuşuyor.

Rallide momentum güçleniyor, borsadan beklenti ne olmalı?

 

Borsalara Noel rallisi çok mu erken geldi?

 

Göstergelere göre borsa rallisi yıl sonuna kadar sürecek

 

S&P 500 yükselişini sürdürecek

 

Korku göstergesi son 4 yılın en düşük seviyesinde, yatırımcılar ise tedirgin

 

Boğa piyasasının ikinci yılı geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ28 Kasım 2023 18:30

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)