E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFon piyasası daralır! Mevduat güçlenir---

Fon piyasası daralır! Mevduat güçlenir

Fon piyasası daralır! Mevduat güçlenir
14 Mart 2019 - 09:21 borsagundem.com

SPK, para piyasası fonlarının en az yüzde 50’sini mevduatta değerlendirme zorunluluğu getirdi. Karar ile mevduata yönelim artacak ve bankaların likidite bulması temin edilecek

Milliyet gazetesi yazarı Zeynep Aktaş, geçtiğimiz günlerde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından açıklanan para piyasası fonlarının mevduat şeklinde değerlendirilmesi zorunluluğu ile ilgili gelişmeleri köşesinde yazdı.

İşte Aktaş'ın o yazısı:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) açıkladığı kararla para piyasası fonlarına ilişkin esaslarda değişiklik yaptı. Kurum, fon değerinin asgari yüzde 50’sinin mevduat ya da katılma hesaplarında değerlendirilmesi zorunluluğunu getirdi. Değişiklik öncesinde mevduat hesaplarının fon değeri içindeki payı için üst sınır yüzde 10 seviyesinde bulunuyordu. 15 Mart 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak kararla ayrıca tek bir bankada değerlendirilecek fon tutarı fon toplam değerinin yüzde 6’sını aşamayacak. Ayrıca para piyasası fonlarından alınan fon yönetim ücretleri ise yarıya indirilecek. Bu da söz konusu fonların giderlerini düşürüp bu fonlara bir yandan ilginin korunması sağlanırken diğer taraftan bu fonlar üzerinden bankacılık sektörünün likiditesi güçlendirilecek.

FINANSGUNDEM.COM'DA HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)