E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'in kredi notu kararı ABD borsalarını vurdu---

Fitch'in kredi notu kararı ABD borsalarını vurdu

Fitch'in kredi notu kararı ABD borsalarını vurdu
02 Ağustos 2023 - 23:48 borsagundem.com

New York borsası, Fitch Ratings'in ABD'nin kredi notunu düşürmesi sonrasında günü kayıpla tamamladı.

New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi 350 puana yakın değer kaybetti ve yüzde 0,98 azalışla 35.282,52 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,38 azalarak 4.513,39 puana, Nasdaq endeksi yüzde 2,17 kayıpla 13.973,45 puana indi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in, ABD'nin kredi notunu indirmesi yatırımcılarda endişelere neden olurken, pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

Fitch, ABD'nin uzun vadeli kredi notunu "gelecek üç yılda beklenen mali bozulma" ile yönetişim erozyonunu gerekçe göstererek, "AAA"dan "AA+"ya düşürdü.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ülkenin ekonomik gücü göz önüne alındığında Fitch kararının anlaşılmasının güç olduğunu söyledi.

Fitch'in "hatalı" değerlendirmesinin güncelliğini yitirmiş verilere dayandığını savunan Yellen, "Hazine tahvilleri dünyanın önde gelen güvenli ve likit varlığı olmaya devam ediyor ve Amerikan ekonomisi temelde güçlü." diye konuştu.

ABD'nin büyük bankalarından JPMorgan Chase'in Üst Yöneticisi Jamie Dimon, Fitch'in not indiriminin gerçekten önemli olmadığını vurgulayarak, ABD'nin dünyadaki en "müreffeh" ve "güvenli" ulus olduğunu savundu.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD'de özel sektör istihdamı, temmuzda 324 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin üzerine çıktı. Temmuzda yıllık ücret artışı ise yüzde 6,2 ile Kasım 2021'den bu yana en yavaş hızda gerçekleşti.

Yellen: Fitch'in kararını tamamen yersiz buluyorum

 

Fitch'den ABD'ye kötü haber

 

En fazla para girişi olan hisseler 02/08/2023

 

En fazla para çıkışı olan hisseler 02/08/2023

 

Birleşim Mühendislik hisseleri tedbir kapsamına alındı

 

Borsa İstanbul'da yeni zirve

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)