E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriFitch, 17 Türk bankasının kredi notunu yükseltti---

Fitch, 17 Türk bankasının kredi notunu yükseltti

Fitch, 17 Türk bankasının kredi notunu yükseltti
16 Mart 2024 - 18:58 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 17 Türk bankasının kredi notlarını yükseltti

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 17 Türk bankasının uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu 'B' seviyesine, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası A.Ş.'nin (TKYB) kredi notunu ise 'B+' seviyesine yükseltti. Fitch ayrıca 16 bankanın üzerine n vadeli yerel para birimi (LC) IDR'lerini 'B+'ya yükseltti.

Fitch, Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin (Halk) LTLC IDR'sini 'B+' seviyesine yükseltirken, devam eden ABD yasal süreçleri nedeniyle LTLC ve LTFC IDR'lerini Rating Watch Negative (RWN) seviyesinde tuttu. Fitch ayrıca Turkland Bank A.Ş.'nin LTFC IDR'sini yükseltti, ancak bankanın LT IDR'lerini planlanan satışını yansıtacak şekilde RWN'de tuttu.

25 bankanın LTFC IDR'lerinin ve 23 bankanın LTLC IDR'lerinin görünümleri pozitif, beş bankanın VR ve üç bankanın LTLC IDR notları ise pozitif izlemeye alındı.

Kredi notu yükseltilen bankalar

Akbank T.A.S.(Akbank); Alternatifbank A.S. (Alternatif); Denizbank A.S. (Denizbank); ING Bank A.S. (INGBT); Burgan Bank A.S. (BBT); Turkland Bank A.S. (T-Bank); Kuveyt Turk Katilim Bankasi A.S (Kuveyt Turk); QNB Finansbank Anonim Sirketi (QNBF); T.C. Ziraat Bankasi A.S. (Ziraat); Ziraat Katilim Bankasi A.S. (Ziraat Katilim); Turk Ekonomi Bankasi A.S. (TEB); Turkiye Finans Katilim Bankasi A.S. (Turkiye Finans); Turkiye Garanti Bankasi A.S. (Garanti BBVA); Turkiye Is Bankasi A.S. (Isbank); Turkiye Vakiflar Bankasi T.A.O. (Vakif); Yapi ve Kredi Bankasi A.S. (YKB); Turkiye Ihracat Kredi Bankasi A.S. (Turk Eximbank); Turkiye Kalkinma ve Yatirim Bankasi A.S. (TKYB)

Fitch Ratings'ten Türkiye için 'seçim sonrası' değerlendirmesi

 

Fitch başlangıç, kredi not artışlarının devamı gelir

 

İş dünyası Fitch'in not artırımı kararını değerlendirdi

 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • palalama 18 Mart 2024 07:29

    tskb neden yok.?işbankın iştiraki yani.hani işfinans varya .hani borsadan % 35 hissenin hamurtlanması .özince ve kılıçdar zamanında yapılan abidiklemeler.sahi o % 35 pay kimde şu an .halka açık kısmına sokmuşlar gene:??? hauhuhauhahuaha halk yani diyolar.kim bu halk acaba % 35 patı hamurtlayan .

  • sözün özü17 Mart 2024 19:52

     Kredi notu yükselt .yarın BANKALARI sabahtan yüzde 5 yükselt, saat 4 'den sonra  eksi 3 ........ sonuç:.:.:..söğüşleme........

  • Mucise Reis : )17 Mart 2024 11:53

    ücretler düşüyo. masraflar ithal usd lı hammadde ve urun. İnsanlar harcayamıcak. enflasyon düşecek. alım gücü dip. bankalar kredi faizleri arttırdı ve kredi çekmek kobiler ve ücretlilerce zor. tuketım düşünce  fabrıkalar üretimiazaltacak. işçi çıkış tasarruf edecek . ucuzlama yıne urunlerde gerçekleşmeyecek. yol koptu otoban dev çöp kendını amortı etmeyen bınalar usd taksıtlı , hukumet bunları odemekiçin ekstra vergi alanları arayacak, ama vergi veremeyecek ücretli ve emekli  oluşuyor ulkemizde. kredi kart ödeyemeyecek, ceza vergi veremeyecek bir toplum en alt katmanda çoğalıyor. bu program tamamen çöptür. üretmeyen devlet, fabrika üretim hattı kurmayanmodel, çöp. insanlar dolar  kur korumalıdan çıktı, geri hesap açamıyor yasak, altın arıyor ama reel altın yok darpaneler yetişemiyor.  parası olan bankaya atar faizle kral  yaşar.  gariban ezilecek parası yok faiz sarmalında bankalara

  • MEHMET17 Mart 2024 10:50

    dikkat ederseniz not artırma kurumları secime doğru resmen yandaş medya gibi açıklamalar yapıp not artırıp duruyorlar. Bu neyi göstriyor azçık aklı olan düşünürse bulur. 

  • pazarci17 Mart 2024 07:11

    bir sene onceki durumla simdi durum arasinda ne fark varki..bu o cocuklari piyasadan mali alip not artir.mali sat not dusur...bunlar tam bir kan emici asalak....

  • Berber Bekri 17 Mart 2024 01:02

    Eyvah eyvah geçen hafta ülke puanını ve görünümü yükseltince ne olduğu ortada YTD

  • Pala16 Mart 2024 19:13

    Olalala.