E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİş dünyası Fitch'in not artırımı kararını değerlendirdi---

İş dünyası Fitch'in not artırımı kararını değerlendirdi

İş dünyası Fitch'in not artırımı kararını değerlendirdi
09 Mart 2024 - 16:15 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine iş dünyasından değerlendirmeler geldi

Fitch Ratings tam 12 yıl sonra Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Kuruluş Türkiye'nin kredi notunu 'B'den 'B+'ya yükseltti. Bakanların yanı sıra iş dünyasından da Fitch'in kararına olumlu tepkiler yükseldi.

Avdagiç: Fitch'i diğerleri takip edecek

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin, "Hepimizin en öncelikli hedefi, enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek. Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları da Türkiye'nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch'i diğerleri takip edecektir, etmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden 'B+'ya yükseltmesi, Türkiye'nin yeni dış yatırım çekmesine bir kademe daha olumlu etki yapacaktır. Hepimizin en öncelikli hedefi, enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek. Ortak sorumluluk içinde bunu en kısa zamanda başarabiliyor olmamız lazım. Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları da Türkiye'nin hak ettiğinin hala çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch'i diğerleri takip edecektir, etmelidir."

ASKON: Sıkılaştırma politikası ve güven ekonomisinin tezahürü

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltmesi ve not görünümünü durağandan pozitife çıkarmasının, sıkılaştırma politikası ve güven ekonomisinin tezahürü olduğunu bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, ekonominin güvenli limanları sevdiğini belirtti.

"Türkiye, 2023 Haziran ayından bu yana ekonomideki rota değişikliğiyle birlikte mali sıkılaştırmayı temel alarak açıkça mesajlarını vermiş, bu yönde atılan adımlar ve kararlı bir duruş sağlanması da güven ekonomisini doğurmuştur." değerlendirmesinde bulunan Aydın, şunları kaydetti:

"OVP hedefleriyle uyuşan politikaların sürdürülür olması ve ekonomi politikalarına ilişkin tasarruf, sıkılaştırma ve beraberinde kontrollü büyüme hedefi, iç ve dış piyasalarda güven ortamını sağlamıştır. Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in kredi notunu artırmasını ve görünümü pozitife çıkarmasını bu adımlara bağlayabiliriz.

Bu çerçevede belirlenen hedefler doğrultusunda taviz vermeden, sapmalara uğramadan yürütülecek ekonomi politikaları, 2-3 yıl içerisinde gaye edilen sonuçları doğuracak ve arzu edilen düzlüğe hem enflasyon olsun hem de faizler noktasında olsun gelinecektir."

Diğer kredi derecelendirme kuruluşları da not artıracak mı

 

Bolat: Hedeflerimize her geçen gün daha da yaklaşıyoruz

 

Şimşek: Not artışında ekonomi politikalarımız etkili oldu

 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Turkogluturk10 Mart 2024 12:12

    Hani takmiyordunuz yabanci kuruluslarin verdigi notlari.kendi milli not kurulusunuzu kurup bol keseden not alacaktiniz.

  • sözün özü09 Mart 2024 17:36

    Düşürünce yok hükmünde, çıkarınca bayram havası; NE AYMAZLIK BU.........Demek ki fakirleşmek  not yükseltiyormuş bu ibneliği de öğrendik....

  • Zafer09 Mart 2024 16:52

    Yaf bizim son zamanlarda yaptığımız iyi işlerden dolayı not artıyor falan diyorlarsa, kötü işler yapınca not düşünce niye “ döş mijrskkarın oyunu şu bu deyip ateş püskürüyorlar meydanlarda millete mağdur pozları verip duruyorlar