E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in faiz kararı öncesi Wall Street'te endeksler düştü---

Fed'in faiz kararı öncesi Wall Street'te endeksler düştü

Fed'in faiz kararı öncesi Wall Street'te endeksler düştü
27 Ocak 2021 - 01:32 borsagundem.com

Fed'in iki günlük toplantı sonrası faiz kararını açıklayacağı çarşamba günü öncesinde ABD borsaları ekside kapandı. Salgınla mücadele teşvik paketindeki belirsizlik ve vaka sayılarındaki artış düşüşte etkili oldu

ABD borsaları, salı gününü düşüşle tamamladı. 

Amerikan Merkez Bankası Fed'in yılın ilk faiz kararını açıklayacağı çarşamba günü öncesinde yatırımcılar korona virüsle mücadele kapsamındaki teşvik paketi ve vaka sayılarına odaklandı.

Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 100 milyonu aşarken ekonomik görünüme ilişkin endişeler de arttı.  

Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik yeni destek paketi beklentileri piyasaların odağındaki yerini korurken, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık destek paketi önerisi Cumhuriyetçilerden henüz destek bulamadı.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'ın Hazine Bakanı adayı Janet Yellen, Senatodan aldığı onayın ardından yemin ederek görevine başladı.

Bakanlık çalışanlarına yönelik mektup kaleme alan Yellen, salgının ekonomide büyük bir yıkıma yol açtığını belirterek ülkenin salgının yanı sıra iklim krizi, sistemik ırkçılık krizi ve ekonomik kriz ile karşı karşıya olduğunu ifade etti. Yellen, ekonominin sadece kitaplarda yer alan bir kavram olmadığını vurgulayarak ekonomi politikasının toplumu iyileştirebilecek güçlü bir araç olduğuna inandığını kaydetti.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi 22,96 puan ve yüzde 0,07 oranında düşüşle 30,937,04'e geriledi. S&P 500 de 5,74 puan ve yüzde 0,15 oranında kaybederek 3,849,62 puanla günü tamamladı. Nasdaq ise 9,93 puan ve yüzde 0,07 oranında düşüşle 13,626,07'ye geriledi.

TÜKETİCİ GÜVENİNDE ARTIŞ

Ayrıca ABD'de bugün açıklanan verilere göre, Conference Board tarafından açıklanan Tüketici Güven Endeksi, ocakta aylık 2,2 puan artarak 89,3 seviyesine çıktı ve beklentilerin biraz üzerinde iyileşme gösterdi.

GENERAL ELECTRIC VE JOHNSON&JOHNSON BİLANÇOLARI

Dördüncü çeyrek bilançosu bugün açıklanan şirketlerden General Electric'in hisseleri, beklenenden iyi gelen nakit akışı verisiyle yüzde 6'nın üzerinde değer kazandı. Şirketin geçen yılın son çeyreğindeki endüstriyel nakit akışı, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 12 artarak 4,4 milyar dolar oldu.

Ayrıca ABD'li ilaç şirketi Johnson and Johnson'ın hisseleri de şirketin 2020'nin son çeyreğindeki gelirinin yüzde 8,3 artışla 22,5 milyar dolara yükseldiğini duyurmasıyla yüzde 3'ün üzerinde artış kaydetti.

Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı

 

Borsa İstanbul günü ekside tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)