E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıFed üyesinden dolar yorumu---

Fed üyesinden dolar yorumu

Fed üyesinden dolar yorumu
17 Ekim 2022 - 07:58 borsagundem.com

St Louis Fed Başkanı Bullard, Fed faiz artırımlarına ara verme noktasına ulaştığında, ABD dolarının faiz artırımlarından aldığı desteğin hafifleyeceğini söyledi.

St Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed faiz artırımlarına ara verme noktasına ulaştığında, ABD dolarının Fed'in faiz artırımlarından bulduğu desteğin de hafifleyeceğini açıkladı.

Washington'da yapılan IMF-Dünya Bankası güz dönemi toplantıları çerçevesinde düzenlenen bir panelde konuşan Bullard, "Fed politikası daha güçlü bir dolar üretti. Fed faiz oranın enflasyon üzerinde anlamlı şekilde aşağı yönlü baskı yaratacak bir noktaya ulaştığında, artık faiz artırımlarına devam etmek gerekmediğinde dolarda bu güçlenme hafifleyecektir" dedi.

Bullard, diğer merkez bankalarının politikalarında yapacakları ayarlamalara göre, ABD dolarında başka hareketler görülebileceğini de vurguladı.

Konuşmasında Fed'in faiz artırımlarının finansal piyasalarda göreceli olarak düşük bir kargaşaya yol açtığını da ifade eden bullar, "Fed faiz artırımlarının yol açtığı kargaşa nette sıfır değil, ancak bu kadar hızlı artırımlardan bekleyebileceğinize göre düşük" dedi.

Dev para yöneticileri dolara yükleniyor

 

Citi'den dolar yorumu

 

Dolarda gözler ABD'ye çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)