E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCiti'den dolar yorumu---

Citi'den dolar yorumu

Citi'den dolar yorumu
14 Ekim 2022 - 08:32 borsagundem.com

Citigroup, dünya ekonomisinde iyileşme başlayana kadar dolar yükselmeye devam edecek.

Citigroup Global Markets Inc.'e göre, küresel ekonomideki mevcut yavaşlama sona erene ve büyüme yeniden hızlanmaya başlayana kadar doların yükselmeye devam etmesi muhtemel gözüküyor.

Jamie Fahy dahil olmak üzere Citi stratejistleri bir araştırma notunda, o tarihe kadar ABD para biriminin, özellikle küresel emsallerine göre bir getiri primi sunduğu için “en güvenli saklama aracı ” olduğunu yazdı.

Stratejistler, "Bir doların zirvesi için gerekli olduğunu düşündüğümüz şey, küresel büyümede bir dip. Doların gidişatını değiştirmek için anlatısal bir değişim olması gerekiyor" dedi.

Citigroup'a göre, Fed'in faiz artırımlarını yavaşlatma kararı bile yatırımcıların çoğunu doları satmaya ikna etmek için yeterli olmayabilir. Stratejistlere göre, özellikle son yirmi yılda doların geçmişteki ters dönüşlerinin ana itici gücü bu olduğundan, küresel büyüme görünümünde bir iyileşme kilit olmaya devam ediyor.

Stratejistler, “ABD dolarının zirvesi muhtemelen sadece Fed faiz indirimine gittiğinde ve ABD çıkışlı küresel büyüme dibe vurduğunda gelir” diye yazdılar.

Citi, 2023'te borsalar yükselecek

 

Citi'ye göre dolar en güvenli liman

 

Dolarda gözler ABD'ye çevrildi

 

Dolara yönelik küresel talep gücünü koruyor

 

Dolar güçleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)