E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed şube başkanları Harker ve Bostic 1 faiz artışı bekliyor---

Fed şube başkanları Harker ve Bostic 1 faiz artışı bekliyor

Fed şube başkanları Harker ve Bostic 1 faiz artışı bekliyor
14 Şubat 2019 - 04:22 borsagundem.com

Philadelphia Fed Başkanı Harker ve Atlanta Fed Başkanı Bostic, ayrı yarı yaptıkları açıklamalarda, Fed'in bu yıl bir kez faiz artıracağını beklediklerini söyledi

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, "Sabrı bir erdem olarak görüyorum ve 2019 ve 2020'de birer faiz artışını uygun buluyorum" dedi.

ABD ekonomisine yönelik olarak, "Büyümenin ilk çeyrekten sonra yüzde 2'nin biraz üzerinde gerçekleşeceğini, 2020'de ise yüzde 2'lik trendi yakalayacağını düşünüyorum şeklinde açıklama yapan Harker, "Potansiyel riskler aşağıya doğru çok hafif bir eğim gösteriyor, enflasyon konusunda ise yukarı yönlü bir baskı görmüyoruz ve bu hızlanmış bir patikada değil" şeklinde konuştu. 

Harker, "Eğer bu senaryo değişirse, veriler görüşlerimi yönlendirecektir" ifadesini kullandı. 

Harker'ın Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 2020 yılı toplantılarında oy hakkı bulunuyor.

ATLANTA FED BAŞKANI BOSTIC

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, "Benim model tahminime göre 2019'da bir artış var. Eğer bu yıl yüzde 2.5 büyümede kalırsak benim bir faiz artışı tahminimle uyumlu olur" dedi.

Hükümetin kapanmasının kendisini rakamlarda çok derin göstermediğini belirten Bostic, "Amerikalı tüketiciler muhtemelen ilk kez gelecek turda tarifeleri hissedecekler. Çin ile ticaret belirsizliği ve NAFTA'da revizyon riskler arasında, ayrıca Çin'de ekonomik yavaşlama kesinlikle önemli, Euro Bölgesi'ndeki yavaşlama da öyle, iş liderleri artan belirsizliği dile getiriyorlar" açıklamasını yaptı.

Bostic, "Fed'in, ekonominin nasıl nasıl tepki verdiğini gözlemlemesi, para politikasında çok hızlı hareket etmekten kaçınması ve "bekle gör" taktiğini kullanması gerektiğini belirtirken, ABD ekonomisinin 2018'de olduğu gibi güçlü bir performans göstermesini beklemediğini söyledi.

Bostic'in Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) bu yılki toplantılarında oy hakkı bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)