E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Fed çekilmeye devam eder'---

'Fed çekilmeye devam eder'

'Fed çekilmeye devam eder'
27 Nisan 2014 - 15:42 borsagundem.com

Analistler, Fed'in bu haftaki toplantısında varlık alımlarından 10 milyar dolar daha geri çekilme kararı almasını bekliyor.

ABD Merkez Bankası Fed'in Serbest Piyasa Komitesi bu hafta Salı ve Çarşamba günleri toplanacak. ABD'de konut satışlarının son dönemde yavaşlamış olması Fed'in geri çekilmeye ara verebileceği ihtimalini akıllara getirirken analistler aksi yönde görüş bildirdi. IHS Global Insight ekonomistleri, müşterilerine yolladıkları notta, "Olaysız bir Fed toplantısı bekliyoruz. Komite büyük ihtimalle varlık alımlarını bulunduğu 55 milyar dolar seviyesinden 45 milyar dolara indirecek" açıklamasını yaptı. Analistlere göre ABD'de konut sektörü hız kaybetse de ekonominin genel olarak kış aylarının etkisinden kurtuluyor olması Fed'in geri çekilme kararını destekler nitelikte olacak. Fed, ABD ekonomisini desteklemek için ülkede enflasyon yüzde 2'ye çıkana kadar genişlemeci para politikasına devam edeceğini duyurmuştu. Genişlemeci politka kapsamında Fed, faiz oranlarını sıfıra yakın tutarken her ay 55 milyar dolar tahvil ve varlık alımı yapıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kartaly32327 Nisan 2014 20:59

    şu eski ezberleri bırakın artık.........benden uyarması...ezberler bitmiştir..

  • gariban vatandaş 27 Nisan 2014 16:46

    yahudinin umurunda mı ekonominin güçlenmesi .kaz palazlansın nasıl olsa yolacağız hesabındalar.inşallah bu tezgahları yerle bir olur

  • mayısta sat git olacak yine27 Nisan 2014 16:03

    fed dünya piyasalarını da kendi piyasalarını da düşürecek en az %30 hisselerde inme yaşanabilir büyük yatırımcılar böyle görüyorsa mayıs ve sonrası borsalar tehlikeli düşüşlere gebe demektir.