E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed başkanlığı tahminini açıkladı---

Fed başkanlığı tahminini açıkladı

Fed başkanlığı tahminini açıkladı
16 Ağustos 2013 - 19:14 borsagundem.com

Yatırımcı Mobius, Fed başkanlığı seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu

Gelişen piyasalara yönelik milyarlarca dolarlık yatırımı yöneten Mark Mobius, Fed Başkanlığı´na Larry Summers´ın seçilmesinin kendisi açısından sürpriz olacağını söyledi.
Franklin Templeton Templeton Gelişen Piyasalar Başkanı Mobius´un Marketwatch internet sitesine Ağustos ayı başında yaptığı belirtilen açıklamayı temel alan bugün tarihli haberde ayrıca "Piyasa Fed´in varlık alımlarını azaltmasını halihazırda fiyatladı" ifadeleri yer alırken piyasalar Summers´ın şimdiki Fed Başkanı Bernanke´den ve diğer Fed başkan adayı Janet Yellen´dan daha şahin duruşlu olduğu görüşünde. Yani piyasalara göre Summers sıkılaştırma politikasına daha meyilli bir isim.
Mobius ise piyasa ile aynı fikirde değil. Mobius, Summers´ın sanıldığından daha teşvik yanlısı olduğu görüşünde. Mobius, "Pek çok insan Summers´ın gelip daha fazla sıkılaştırmaya gideceğini düşünerek bence hata yapıyor. Summers, doğrudan teşvik yanlısı. Bu da en azından ABD piyasalarında heyecan verici bir etki yaratabilir" dedi.
Fed´in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım programının geleceğine dair soru işaretleri piyasaları tedirgin ediyor. Fed Başkanı Bernanke´nin görev süresi Ocak 2014´te sona eriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)