E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed 2017 yılında daha güvercin olacak---

Fed 2017 yılında daha güvercin olacak

Fed 2017 yılında daha güvercin olacak
12 Ocak 2017 - 16:22 borsagundem.com

Fed'in 2017 yılındaki faiz artış öngörüsünü iki adetten üç adete çıkarmasına rağmen Deutsche Bank uzmanları ABD merkez bankasının önümüzdeki yıl için "güvercin tona yöneldiğini" belirtti

Her yıl Fed, bölgesel banka başkanlarını para politikası kararlarını alacak kurulda rotasyonla değiştirmektedir. FOMC içinde başkan, başkan yardımcısı, yönetim kurulu başkanları ve New York Fed Başkanı kalıcı pozisyona sahiptir.

2017 yılı rotasyonunda St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Kansas City Fed Başkanı Esther George, Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester ve Boston Fed Başkanı Eric Rosengren'in yerine Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan ve Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari geçecek.

George, Mester ve Rosengren 2016 yılındaki oylamalarda faiz artışı yönünde oy kullanan üyelerdendi.

Deutsche Bank, Fed üyelerini güvercinden şahine doğru 1 - 5 arasında bir puanla değerlendirmektedir. Banka, bu yılki FOMC üyelerinin geçtiğimiz yıllara göre daha "güvercin" olduklarını belirtti.

Listede 2017 yılında oy kullanacak dört üye 1 puanla değerlendirilirken 3 tanesi nötr puana sahip. Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ise 4 puan ile şahin ton grubunda yer almakta.

Rapora göre Fed'in şahin-güvercin değerlendirme puanı 2,4'ten 2,1'e geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)