E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz kararında kritik hafta! İşte ekonomistlerin beklentisi---

Faiz kararında kritik hafta! İşte ekonomistlerin beklentisi

Faiz kararında kritik hafta! İşte ekonomistlerin beklentisi
15 Mart 2024 - 15:41 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin yapılan ankete katılan çok sayıda ekonomist, politika faizinin bu ay sabit kalacağını düşünüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'nin 21 Mart Perşembe günü yapılacak Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik AA Finans'ın beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 45'te sabit bırakılması yönünde oldu.

Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 45 ile yüzde 47,50 arasında yer aldı.

Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi yüzde 45'te sabit tutulmuştu.

Ekonominin ünlü isminden faiz indirimi uyarısı

 

Yabancı bankalardan Merkez Bankası faiz tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sözün özü17 Mart 2024 09:52

    faiz sabit kalmamalı HEP YUKARI, HEP YUKARI,,,,,,,,,KARTALLAR YÜKSEKTEN UÇAR,,,,,İTİBAR FAİZİ YUKARI ÇIKARMAKLA KAZNILIR,,,,,,,,, YOKSA AVRUPAYA BENZERİZ İTİBAR,MİTİBAR KALMAZ.......

  • Hayri 16 Mart 2024 18:48

    Beceremediniz yine

  • Timur 15 Mart 2024 22:35

    Nas nas var ne faizi

  • xyz16 Mart 2024 11:56

    Kardeş bizim chp ve organik ortağımız hdp iktidar da olsa ne yapacak aynısı değil mi. cebinden mi para koyacaklar ülke ekonomisine parayı.Lütfen kimse kimseyi kandırmasın.

  • azmi15 Mart 2024 20:38

    Güven kaybedildi. Yeni yüzler , yeni programlar lazım. Döviz peşinde koşulacağına yerlinin milyarlarca doları var. Piyasanın istediği kur fiyatını açıklayın ve faizleri de ona göre ayarlayın. Hem döviz hem de mevduat ülkede kalır. Boş işlerle uğraşmayın

  • FİNANS DÜNYASI16 Mart 2024 11:58

    Ne yapa idik kardeş sırtını pkk ypg kandile abdullah öcal a dayadıklarını seyledikleri milletvekillerinin, ulu önder ATATÜRK ü ve TÜRK BAYRAĞINI kabul etmeyen, belediye yönetim şekline PKK ve YPG örğütü terörist sistemi olan ken uzlaşısı eş başkanlık sistemine geçirileceği bir parti HDP ve onun organik ortağı chp ye mi oyumuzu verip de bu kazanımlarını da kayıp etse idik.

  • Mucise Reis : )15 Mart 2024 17:31

    yüksek faizleri ödeyen bir devlet olarak görüyorlar :D başkada bişe görduklerı yok. fabrıka kuran yok. sen kuracaksın sen yapacaksın TL ile kuracak dunyaya egemen olup ihracat yapacaksın. bu kafa eski kafa .. acı ama gerçek bomboş program

  • xyz17 Mart 2024 12:10

    Be ebesine sevdimin. Her hafta halka açılan şirketler ne iş yapıyor aklına geliyor mu?