E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisEtiler Marmaris’te mal çıkma hazırlığı---

Etiler Marmaris’te mal çıkma hazırlığı

Etiler Marmaris’te mal çıkma hazırlığı
07 Nisan 2014 - 09:57 borsagundem.com

Çağrıdan topladıkları hisseleri satmak için başka bir spekülatörle anlaşan grup, nakde sıkıştığı için satış düğmesine basmaya hazırlanıyormuş

Son bir yıl içerisinde 1.5 lira seviyesinden 4 liraya kadar yükselen Etiler Marmaris Büfe’de mal çıkma operasyonu için düğmeye basıldığı öne sürülüyor. İddiaya göre 2.20 lira seviyesinden yapılan çağrı sonrası toplanan hisselerin elde çıkarılması planlanıyormuş. Borsa kulislerinde konuşulan iddialara göre çağrı esnasında hisseleri toplayıp taşıması için bir spekülatöre açıktan 1 milyon lira para verilmiş. Karsusan’da amacına ulaşamayan grubun, nakde sıkıştığı ve ellerindeki Etiler Marmaris hisselerini satarak yaz aylarını daha ‘Serin’ bir yerde geçirmek için ‘Göllü’ bölgelere gideceği dile getiriliyor.

BİLANÇO RAKAMLARI YÜKSELİŞİ DESTEKLEMİYOR 

Bu arada, 2013 yılını da geçen yılki rakama yakın 822 bin lira zararla kapatan Etiler Marmaris Büfe, 11 milyon liraya satılmıştı. Şirketin şu anki piyasa değeri ise 43 milyon lira seviyesinde. Şirketin mali yapısı ve bilançoları piyasa değerindeki 4 kat artışı desteklemiyor. Şirketin 2012 yılında 11 milyon lira olan dönen varlıkları 2013 yılında 9.7 milyona geriledi. Öz sermayesi ise 11.6 milyon liradan 10.8 milyon liraya düştü.

HİSSELER 1.5 LİRADAN 4 LİRAYA YÜKSELDİ

Brüt satışlar ise 8.5 milyon liradan 2.4 milyon liraya gerilemiş durumda. Net esas faaliyetlerinden zarar eden şirketin aktifleri ve özsermayesinin eridiği gözleniyor. Bu rakamlara rağmen şirket hisselerinin 1.5 lira seviyesinden 4 liraya kadar yükselmesi hisse satacaklar iddialarını destekliyor. Uzmanlar ‘Aydın’ yatırımcıların dikkatli olmalarını öneriyor. Borsada birkaç şirketin ‘Veli’si konumunda olan manipülatör grubun, nakde sıkıştığı için Etiler Marmaris’teki paylarını satmak istediği öne sürülüyor. Açıktan aldığı paralar karşılığında hisseleri taşıdığı iddia edilen manipülatörün de geçtiğimiz günlerde bir hissede yaşanan sert düşüşten ağır yara aldığı ve bu yüzden taşımaktan yorulduğu hisseleri satmak için dört gözle talimat beklediği öne sürülüyor.

Bu arada, 1 milyon lirayı nakit aldığı ileri sürülen manipülatörün satamadığı hisselerin tamamını geri iade edeceği de borsagundem.com’a ulaşan iddialar arasında yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Selim09 Nisan 2014 10:10

    Köylü kurnanları, KORKUN!!! Çok yakında kaçacaksınız.

  • tahta kurdu09 Nisan 2014 01:10

    aydın veli serin oooo habercilige bak...sifreli haber...

  • borsaistanbul07 Nisan 2014 15:27

    bir senede bir milyon dolar ciro yapmış tostçu büfesi şirket bile diyemeyiz. bizim köşedeki bakkalda aynı ciroyu yapıyo. almayın bunları . binbir yalanla pazarlama yapıyorlar. 2 seneye kalmaz batar bu firma zaten.

  • Muhittin07 Nisan 2014 14:03

    Sizi gidi KÖYLÜ KURNAZLARI, SPK deruma el koysun.

  • hrn07 Nisan 2014 13:20

    Hakan ve Beko yeni bir iş öylemi?

  • sonuç?07 Nisan 2014 11:55

    bu çete 3-4 yıldır göstere göstere çete suçu işliyor?. Herkes biliyor. Peki kamu otoriteleri neden hala düğmeye basmaDI?. KİM NİÇİN KORUYOR BU DOLANDIRICI ÇETELERİ?. ÇETE SUÇU DEĞİLMİ BU YAPTIKLARI. DEĞİLMİ?

  • bu yıl borsalar aşağıya07 Nisan 2014 11:17

    hala uyanamadı yerli yatırımcı,bu yıl borsa yılı olmayacak kanımca,fed dolarları 6 ay içinde geri çekince borsalar mevta olacakken para kaybetmemek için paralar sağlam yerlere gitmeli kanımca.

  • tv 07 Nisan 2014 10:19

    bunasıl bir düzenki iki sosisli tezgahı olan borsaya açılıyor üretimyok tüketime dayalı ekonomi