E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarEnflasyonun vurduğu kriptoda neler oluyor---

Enflasyonun vurduğu kriptoda neler oluyor

Enflasyonun vurduğu kriptoda neler oluyor
12 Haziran 2022 - 11:01 borsagundem.com

ABD'de Cuma günü açıklanan enflasyon verisiyle 40 yılın en yüksek zirvesinin görülmesinin ardından kripto paralarda yaşanan düşüş devam ediyor.


ABD enflasyonunun 40 yılın yeni zirvesini görmesi sonrası kripto paraların yaşadığı geri çekilmeyle Pazar günü düşüşünü sürdürdü.

Ether yüzde 5 değer kaybıyla 1445,56 dolara gerileyerek 2021 Mart ayından beri en düşük seviyesini görürken, Bitcoin de 27 bin 264,65 dolara düşerek 12 Mayıs tarihinden bu yana en düşük seviyesini gördü.

Bloomberg tarafından takip edilen takip edilen tokenların tamamı Pazar günü değer kaybederken Dogecoin ve Avalanche’ın değer kaybı yüzde 7’yi aştı.

ABD enflasyonu Cuma günü beklentiler aşarak fiyat artışlarının zirveyi gördüğüne dair umutları yıktı. Hisse senetleri çakılırken 2 yıllık hazine tahvil getirileri 2008’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Son aylarda Fed’in faizler artırması, küresel çapta para politikacıların fiyat artışlarını kontrol altına çabaları ve teknoloji hisseleri gibi riskli varlıkların değer kaybetmesiyle Bitcoin ve diğer kripto paralar önemli düşüşler yaşadı.

Kripto platformu Luno’nun Başkan Yardımcısı Viyaj Ayyar düşüşle ilgili, “ABD enflasyon verisi hafta sonuna girerken aşağı yönlü trendi destekledi ve özellikle önümüzdeki hafta yapılacak FOMC toplantısı nedeniyle düşüş trendinin devam etmesi olası görünüyor” değerlendirmesinde bulundu.

"Bitcoin’in çok daha düşük seviyelere gerileyebilir"

“Eğer daha önce yaşanan ayı piyasalarını incelersek Bitcoin’in yüzde 80 ve üzeri değer kaybı yaşadığını diğer kripto paraların ise yüzde 90 ve üstü gerilediğini görüyoruz” diyen Ayyar, “Eğer şu anda yaşadığımız durum bu ise Bitcoin’de önümüzdeki 1-2 ay içinde Bitcoin’in çok daha düşük seviyelere gerilediğini görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Coinglass verilerine göre Cuma günü 258 milyon dolar ve Cumartesi 290 milyon dolar kaybedilmesinin ardından Pazar günü yaşanan kayıp da 100 milyon dolara ulaştı.

Bununla birlikte en büyük 100 tokenin performansını takip eden MVIS CryptoCompare Digital Assets 100 Endeksi de 2021 Ocak ayından beri en düşük seviyesine geriledi.

Hedge fonların kripto yatırımında patlama

 

FTC'den 'kripto para' raporu: Kayıp 1 milyarı aştı

 

İnsan hakları örgütleri Bitcoin’i savundu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)13 Haziran 2022 12:06

    Saat 14-16 ya kadar btc bu biçimde sınırları zorlayacaklar. ABD piyasa hakimiyetini izleycekler. yoksa asya haberleri ile abd pıyasalar olaya girse idi yatayda zaten çakarlardı. o bakımdan haber akışını piyasa devleti kullanıp, abd piyasasına grafikteki hayali sunacaklar. grafik herke siçin grafiktir. böyle durumlarda battım çöktum bittim takla attım yerine, ,sanlar stratejilerini gem global izlenen teknık vb grafıklere, hemde haber akışları ile al-sat yapacağı imkanları kişisel izleme sistemine göre uygulamaya çalışır... örnek vereyim elimdeki x coin maliyetim 4,77 idi. ben bunu al-sat çevirerek büyük düşüşlerde maliyeti 1,98 e kadar getirmeyi başardım. adet bazlı aynı noktaya geldiğinde şuan yüzde 100 üzeri kar yazacak... şuan 1,55 lerde zarar yazsada. ama hiç ellemeden izlesem maliyet düşürme vb. hem başka fırsatlara naktım erirdi, hemde maliyet diye sepetim bozulurdu. çok tokat yedik zamanında çok :D  

  • Mucise Reis ;)13 Haziran 2022 09:54

    FED hırçınlaşabilir mi ? bu noktada önemli. Malum abd dunya onca onlem alıyor enflasyona etkisiz mı kalıyor? peki daha sert önlemler kriptoları nasıl etkiler ? dunayda enflasyon suruyor ne değişti ? bu bağlamda btc grafiğine bakınca olmaz denen bir senaryo yaaa bu btc 22-23 bin teknık grafık vb desteklıyor... bu senaryoya gore salalım kendımızı 23 lerde bir nefes alalım, sonra fed e, dunyaya enflasyonlara faiz oranı abd ye bakalım diye bir rahatlama otobüs durağı noktası olarak kullanılabilir.. yaşanan gelişmelerden bunu çıkartılabilir. şuan abd düzelmedi, dunya düzelmedi, enflasyon bitmedi. eee reel ekonomı adımlar değişecek mı? bu bağlamda etkilenmeler oluyor. malum karşılıksız basılan paralar buralarada girdi her ulke bastı her ulke parası girdi.

  • Namık Kemal12 Haziran 2022 21:20

    Kripto, coin, blok zincir hepsi safsata, kavram, yazılım, gerçekte olmayan şeytan işi. Bunların alınıp satıldığı yerler de altı boş internet siteleri. İnanmayın onun bunun goygoyuna, Yanmayın marmara çırası gibi.

  • vebal12 Haziran 2022 15:31

    coinler merkezsiyetsiz diye enflasyon karşı koruyor diye milleti içeri aldılar. 

  • Ky12 Haziran 2022 14:32

    Abd eflasyonunu fiyatlıyorsa coinler bağımsız merkeziyetsiz değil.Abd nin dördüncü borsası olmuş.

  • Servergazi12 Haziran 2022 11:34

    Yahudiler yeni dunya duzeni icin plan yapiyor.Hirsizlik ve yolsuzluk yapmanin en kolay yolu devletimiz halkini Bu oyundan kurtarmalidir.Ulkemizi Kurtaracak paralar yer degistiriyor

  • Serdar 145312 Haziran 2022 16:06

    Elin yahudisi plan yapıyorsa sende yap senin neyin eksik? Varsa yoksa şu şunu yapıyor bu bunu yapıyor, senin kafadakiler de oturup uğraşıp didinmeden ' Allah onların belasını versin ' der anca beddua eder durur. Peygamber bile savaştan savaşa girdi defalarca. Senin neyin eksik yahudiden. Ülkemizi kurtaracak paralar yer değiştiriyor evet ama kriptoyla mı karton kutu gibi şeylerle mi bilemiyorum.