E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEndeks erken seçimi mi fiyatlıyor?---

Endeks erken seçimi mi fiyatlıyor?

Endeks erken seçimi mi fiyatlıyor?
13 Ağustos 2015 - 18:37 borsagundem.com

A1 Capital’den Belgin Maviş, Başbakan Davutoğlu’nun “Koalisyon yok” konuşması sonrası piyasaları Borsagundem.com’a yorumladı

BORSAGUNDEM.COM

Başbakan Davutoğlu bugün bir araya geldiği CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile 1.5 saatlik görüşme sonrası yaptığı açıklamada CHP ile bir koalisyon ihtimalinin olmadığını söyledi. Davutoğlu, MHP ile bir görüşme daha yapabileceklerini ama en büyük ihtimalin erken seçim olduğunu ifade etti. Görüşme bitiminde kulislere sızan “Koalisyon yok” sözleri piyasalarda deprem havası yarattı. Borsa çöktü, dolar fırladı. Peki, şimdi Başbakan’ın koalisyon hükümetine kapıları kapatan konuşmasının ardından piyasalarda neler olacak? A1 Capital Araştırma Direktörü Belgin Maviş piyasaları Borsagundem.com için yorumladı. İşte o çarpıcı görüş:
 
BU 10 GÜNDE SÜRPİZ OLABİLİR Mİ?

“Sayın Davutoğlu’nun açıklamaları sürecinde endeksteki toparlanma dikkat çekiciydi bana göre.. İlginç olan, ‘Erken seçime gidiyoruz’ demesine rağmen bu toparlanmanın olmasıydı. Koalisyon kurulabilme ihtimali ve iyimserliğini fiyatlamayı seçen endeks bu kez erken seçimi mi fiyatlıyor??! Bence hayır…
Hükümet kurma sürecinde kalan 10 günlük zamanı yeni alternatiflerle değerleme olasılığı BİST’in, MHP-AKP imkansızlığa rağmen yeniden bir araya gelerek süpriz yapabilme ihtimalini tercih etti ve endeks bu nedenle kritik destek noktası olan 77200 ün hemen altında kapandı. Dolar 2,8283 ile zirve test edilmesine rağmen bu kapanış yarın için gelebilecek her açıklamaya duyarlılığı artırmakta.
Endeksin en düşük 75800 seviyesinden dönmesi ise bir diğer kötünün iyisi durumu. Desteklerin çalıştığı morallerin ise dip yaptığı bir perşembeydi özetle…”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bay13 Ağustos 2015 22:51

    Kimse birsey bilmiyor borsa 60.000 derse al

  • borsacı13 Ağustos 2015 22:46

    arkadaşlar erken seçim kararı ve eylülde faiz artırımı borsayı çok aşağılara çeker.bu seviyeler gelecekte zirve diye konuşulur.temkinli olun.özellikle varantcılar.

  • Kaan KILIÇ13 Ağustos 2015 22:18

    Hadi bir sürpriz diyorum lakin başından beri KP-MHP koalisyonunun oluşabileceğini düşünüyordum...

  • Mehmet Ali Akkaya13 Ağustos 2015 22:08

    Endeks 75 bin üzerinde kalabilecek mi bütün mesele bu bence çünkü erken seçim olsa ne olacak aynı seçim sonuçları çıkarsa ne olacak , zaman kaybı , para kaybı israf israf

  • oyun13 Ağustos 2015 22:02

    bir haftada mhp akp hukumeti kurulacak diye milleti yolun

  • ergn13 Ağustos 2015 19:56

    Alım için 70-72 binler beklenmeli...ytd