E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaECB Başkanı Lagarde'dan 'faiz' mesajı---

ECB Başkanı Lagarde'dan 'faiz' mesajı

ECB Başkanı Lagarde'dan 'faiz' mesajı
22 Mart 2023 - 12:30 borsagundem.com

ECB Başkanı Lagarde, "Avrupa Merkez Bankası veriye bağlı bir strateji izleyecek" şeklinde belirtirken, "Biz ne faizleri daha da artırma ne de bitirme taahhüdü veriyoruz" dedi.


Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, bankanın para politikasıyla ilgili önemli mesajlar verdi. Lagarde, açıklamasında ECB'nin finansal istikrar tehditleri ile başa çıkmak için donanımlı olduğuna dikkat çekerken, "Biz ne faizleri daha da artırma ne de bitirme taahhüdü veriyoruz" dedi.

Başkan Lagarde, "Son dönemdeki gerilimler yeni aşağı yönlü riskler ekledi, risk öngörüleri daha belirsiz hale geldi. Para politikasının sınırlayıcı yönde güçlü şekilde çalışması önemli" olarak kaydetti.

Enflasyonun hala güçlü olduğunu ve enflasyonun izleyeceği patikaya yönelik belirsizliğin arttığını belirten Lagarde, "Bu ortamda önemli olan, para politikamızın sınırlayıcı yönde güçlü şekilde çalışması. Yaptığımız faiz artırımlarının ekonomi üzerindeki etkilerini daha yeni görülmeye başlandı. Ancak bankacılık sektöründe yaşanan kargaşan bu etkilerin ekonomiye aktarımını daha güçlü hale getirebilir" dedi.

ECB Başkanı Lagarde'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Çekirdek enflasyonun aşağı yönlü bir trend izlediğine dair açık kanıt görmüyoruz

Ücretlerdeki büyüme kaynaklı olarak uzun süre maliyet artışı şokları görebiliriz

Gerektiğinde harekete geçmeye ve likidite desteği sağlamaya hazırız.

Lagarde: Euro Bölgesi'nde bankacılık sektörü dirençli

 

Lagarde'dan kritik faiz açıklaması

 

Fed güven tazelemek isteyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)