E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemDünya bugün bunu konuşuyor---

Dünya bugün bunu konuşuyor

Dünya bugün bunu konuşuyor
03 Ocak 2020 - 16:18 borsagundem.com

ABD'nin Bağdat'ta Trump'ın emri ile yaptığı saldırıda İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani ve 7 kişinin öldürülmesi sonucunda Ortadoğu'da taraflar gerildi, kılıçlar çekildi. Sosyal medya da buna tepkisiz kalmadı.

BORSAGUNDEM.COM

Ortadoğu'da tarihi bir gece yaşandı. Amerikan ordusu, Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği hava saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis'i ve beraberindekileri hava saldırısıyla öldürdü. Pentagon, saldırının ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı yapıldığını açıkladı. İran devlet televizyonu da Pentagon'un açıklamasını doğruladı. İran dini lideri Hamaney, ABD tarafından öldürülen Kasım Süleymani'nin yerine Kudüs Gücü Komutanı olarak Tuğgeneral İsmail Kaani'yi atadı.

Süleymani'nin öldürülmesi sonrası Ortadoğu'da yeni düzen

Taraflardan peşpeşe açıklamalar geldi. İran ve bölgeden yapılan açıklamalar ABD'nin saldırısının karşılıksız kalmayacağı yönünde oldu.

Şii lider Mehdi Ordusu'nun yeniden kurulması emrini verdi

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yaptığı açıklamada, "intikam alınacak" dedi. İran Devrim Muhafızları sözcüsü Ramazan Şerif, bugünden itibaren yeni bir aşamaya geçileceğini ve ABD ile İsrail'in sevincinin "mateme dönüşeceğini" söyledi. Hizbullah’ın lideri Nasrallah ise, 'katillere adil bir ceza verilmesi dünyadaki tüm savaşçıların sorumluluğu' diyerek ABD'ye gözdağı verdi.

İran, savaş uçaklarını sınıra sevk etti

Hatemi: ABD dünyada barışı bulamayacak

İran Ankara Büyükelçisi de katıldığı bir programda, Trump ve Pompeo'nun çok erken sevindiklerini bu operasyonun bir terör ve cinayet olduğunu belirtti. 

Bu yaşananlara piyasalar da kayıtsız kalmadı ve bugün emtia fiyatlarında yükseliş görülürken, borsalarda da düşüşler yaşandı.

ABD-İran gerginliği olumsuz yansıdı

ABD'nin Bağdat saldırısı sonrası dolarda düşüş... Petrol fiyatları yükseldi

SOSYAL MEDYA KAYITSIZ KALMADI

Tüm bu gelişmeler sonrası sosyal medyada da bu gerginlik bir "3. Dünya Savaşı" ihtimali mi? sorusuna neden oldu. Türkiye ve dünya çapında günün "trend topic'i" (en çok konuşulan konusu) bu başlıklarda oldu. 

 

Dünya sıralamasında ilk sırada 3. dünya savaşının ingilizcesi "world war III" kısaltması yer alırken ikinci sırada direkt başlık yer aldı. Dördüncü sırada Arapça aynı konu başlığı yer alırken, beşinci sırada da öldürülen komutanın adı vardı.

Türkiye'de de en çok konuşulan başlıklar arasında ilk sırada yine 3. dünya savaşı başlığı yer alırken, ikinci sırada sabah açıklanan enflasyon rakamları konuşuldu. Üçüncü ve dördüncü sırayı da yine bu konu başlığı içersinde İran ve Kasım Süleymani aldı. Türkiye'de bugün en çok konuşulan beşinci konu ise yine bugün açıklanan ihracat rakamları oldu.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)