E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİran, savaş uçaklarını sınıra sevk etti---

İran, savaş uçaklarını sınıra sevk etti

İran, savaş uçaklarını sınıra sevk etti
03 Ocak 2020 - 14:48 borsagundem.com

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin intikamını alma sözü veren İran, savaş uçaklarını sınıra sevk ettİ

İran devlet televizyonunun aktardığına göre, Kasım Süleymani’nin Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD saldırısı sonucu öldürülmesinin ardından F-14 jetleri sınıra sevk edildi.

NBC’nin Tahran Bürosu Şefi Ali Arouzi de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının devriye ve manevra yaptığını, alarmda olduklarını belirtti.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Süleymani'nin öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada "Süleymani'yi öldüren suçluları mutlak bir intikam bekliyor. Süleymani'nin öldürülmesi, ABD ve İsrail'e karşı direnişin motivasyonunu ikiye katlayacak" demişti.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de, "ABD, haydutça maceracılığının tüm sonuçlarından sorumlu olacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Pentagon: Bağdat'a füze saldırısı Trump'ın talimatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faruk gilhan03 Ocak 2020 22:39

    kahrol iran

  • Trakyali03 Ocak 2020 22:06

    İkinci 11 Eylül yolda.. Allah zalime yol vermesin inşallah.

  • Metehan03 Ocak 2020 18:54

    Iran İsrail,ABD, batı ile iş tutup Suriye'de, Irak'ta, Lübnan'da, Yemen'de Masumların canına kasteddi. K.suleymani bunları uygulayan piyondu. Gerçekten ortadan kaldırıldı ise,zalimlerle iş tutanların akıbeti açısından, İyi bir misal olmuş.darisi,suutdaki,imaratattalilerin başına.....

  • Hsn akk 3403 Ocak 2020 18:38

    İran ne ektiyse onu biçiyor samimiyetsiz bir ülke

  • reis03 Ocak 2020 17:36

    iran ektiği fitnelerin meyvesini topluyor.Allah zalimden intikamını başka zalimle alır sonra döner o zalimide bertaraf ermiş..

  • :))03 Ocak 2020 16:19

    onları sınıra yığmaları çok iyi biliyoruz... 4 ay suriye sınırına ordu yıpdık... sonra atak yaptık.. bir tweeet geldi ordu 7 gun durdu... yani sığmak mesele deil. 

  • kaktüst03 Ocak 2020 15:54

    uçaklarını sevk etsen ne olacak sevk etmesen ne olacak,o uçaklarla vurabilecekmisin kosckoca bir HAYIR, tehditler, bagırmalar, çağırmalarla zamana yayıp olayı gündemden düşüreceksin. ne zamana kadar amerikanın yeni saldırısına kadar,anlıyacagınız kılasik ortadoğudaki ülkelerin genel hali bu

  • vatandaş03 Ocak 2020 15:28

    işiniz yok mu la sizin Amerika ya kafa tutuyonuz olan gariban halka oluyor.