E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'nin Bağdat saldırısı sonrası dolarda düşüş... Petrol fiyatları yükseldi---

ABD'nin Bağdat saldırısı sonrası dolarda düşüş... Petrol fiyatları yükseldi

ABD'nin Bağdat saldırısı sonrası dolarda düşüş... Petrol fiyatları yükseldi
03 Ocak 2020 - 08:16 borsagundem.com

ABD'nin Bağdat'ta gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından petrol fiyatları yükselirken dolarda düşüş başladı

ABD güçlerinin Bağdat havalimanına yaptığı ve İranlı efsane komutan Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü saldırı sonrası piyasalarda hareketlilik başladı.

Yen, ABD'nin Irak'ta gerçekleştirdiği hava saldırısında İranlı üst düzey bir askeri yetkilinin öldürülmesi ve İran'ın misilleme açıklamasında bulunmasının ardından iki ayın en yüksek seviyesine tırmandı. ABD Hazine tahvilleri yükseldi.

Japon Yeni 31 majör para birimi karşısında yükseldi. İsviçre Frankı güçlendi ve petrol yükseldi. ABD Savunma Bakanlığı tarafından Perşembe günü yapılan açıklamada Başkan Trump'ın onayladığı hava saldırısında Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü belirtildi.

Hong Kong'da Credit Agricole CIB Döviz stratejisti David Forrester, “Piyasa İran'dan gelebilecek olası bir yanıtı fiyatlıyor. Bu da altını, petrol fiyatlarını ve yeni destekliyor.” dedi.

Dolar/yen paritesi 108.00'lere kadar çekilmesinin ardından yüzde 0.4 düşüşle 108.12 seviyesinden işlem gördü. Parite bu hafta yüzde 1.2 düştü.

Asya'da bulunan bir trader ABD hava saldırılarına ilişkin haberler sonrasında ABD Hazine tahvili vadelilerinin yükselmesinin ardından fonların dolar/yen paritesinde kısa pozisyon aldığını belirtti.

Traderlar riskten kaçış havasının aynı zamanda Avustralya ve Yeni Zelanda dolarları karşısında Japon Yeni'ni desteklediğini ifade ediyor.

Mart vadeli 10 yıllık ABD Hazine tahvili vadelileri 12 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeye tırmandı. Japonya'nın tatilde olmasından dolayı ABD Hazine tahvilleri Asya'da nakit piyasa işlem görmüyor.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 3.1 yükselişle varili 63.10 dolar oldu.
Altın yüzde 0.7 değer kazanarak ons başına 1,540.05 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)