E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞii lider Mehdi Ordusu'nun yeniden kurulması emrini verdi---

Şii lider Mehdi Ordusu'nun yeniden kurulması emrini verdi

Şii lider Mehdi Ordusu'nun yeniden kurulması emrini verdi
03 Ocak 2020 - 12:35 borsagundem.com

Iraklı Şii din adamı, Sadr hareketi lideri ve siyasetçi Mukteda el Sadr, Irak'ın işgali sırasında Amerika Birleşik Devletleri'ne karşı savaşması için oluşturulan Şii Mehdi Ordusu'nun yeniden harekete geçirilmesini istedi.

Sadr, el Yevmül Mevud Tugayı'na (Şii milis gücü) de "Irak'ı korumak için hazır olun" talimatı verdi.

Mehdi Ordusu, Sadr tarafından 2008 yılında lağvedilmişti.

Mukteda es-Sadr'ın talimatı İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesinin ardından geldi.

Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Süleymani'nin öldürülmesi dolayısıyla İran'a başsağlığı diledi.

Şii lider, paylaşımında "Mücahit Kasım Süleymani ve yanındakilerin şehadeti dolayısıyla İran İslam Cumhuriyeti'nin dini mercileri, hükümeti ve halkına taziyelerimi bildiriyorum. Hedef alınması (Süleymani'nin) cihat, muhalefet ve devrim ruhunu hedef almaktır. Ancak, bu durum bizim mücadele ve azmimizi durduramayacak." ifadelerini kullandı.

Irak ve bölgenin tehlikelerden uzak tutulması gerektiğini vurgulayan Sadr, ayrıca Iraklılara aklı selimle hareket etme ve soğukkanlı davranma çağrısı yaptı.

Mehdi Ordusu'na "savunmaya hazır ol" çağrısı

Şii lider, komutasındaki milis güçlerinden (pasifize edilen) Mehdi Ordusu ve Yevmül Mevud Tugayı'nı da teyakkuza geçmeye çağırdı.

Sadr, şunları kaydetti:

"Irak'ta ulusal direnişin sorumlusu olarak Mehdi Ordusu ve Yevmül Mevud Tugayı ve emrimizde bulunan tüm ulusal grupları Irak'ı korumak için hazır olmaya çağırıyorum."

Öte yandan İran destekli Şii milis gücü Haşdi Şabi (Gönüllü Halk Güçleri), tüm üyelerine ABD saldırısına cevap verilmesi için "hazır olun" emri verdi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ez04 Ocak 2020 10:26

    Bir iblis geberdi ne yaygara koptu ya . 50 yildir muslumanlar oluyor iranin hosuna gidiyordu. İraki suriyeyi yemeni sana teslim ederken iyiydi . abd israil iran üç iblis ittifaki.

  • Koray☝️☝️☝️04 Ocak 2020 10:02

    Hayatimda araplar kadar kalleş ve birbirini satan pis riyakar çıkarcı.ve sadece kendini dusunen orospu cocuklari kadar adi bir minlet görmedim.. abd ninde bundan kalır yanı yok..dilerim rabbimden ikisinden de eser kalmasın..

  • Ozan04 Ocak 2020 02:30

    Bu tiplere gereken cezayı ABD çok güzel veriyor ,bunuda alsınlar ...bunlar kral gibi takılıp gençlerin zihnini bulandırıp ölümlerine neden oluyorlar!bu türden örgütlenmeleri yasaklicaksın ne şii ne sunni adam olun insanı yaşatın mezhepçilik yapmayın

  • Atakan03 Ocak 2020 19:57

    Pis herif mezhepçilik yaparak İslama zarar veriyorsun siz ancak kardeşleri birbirine düşürüp kardeş kanı dökersiniz başka da bi halta yaramazsınız sizi haritadan silseler herkes sizden kurtulur

  • vatandaş03 Ocak 2020 15:35

    din simsarları dünya işlerine bu dini alet etmeyin yatacak yeriniz yok sizin.

  • Ec03 Ocak 2020 18:00

    Trump ve netenyahu da din tuccarı. Bu iş sadece müslümanlarda yok ki

  • : ))03 Ocak 2020 13:41

    araplar birbirini sırtından vurur. güven olmaz. biir ordu kurar abd diğerisin apr aile satın alır. sana ırakda güç verecem der. saddamın ordusu bile böyle satılmıştı araplar akıllanmaz. birbirlerini hep sırtından vurur. 1 haçlı severinde haçlı ordusu kueseyden arap şehrine saldırında... guneyındeki diğer tarikat ve aşiret de saldırmıştır. ama sonrasında haçlılar o arap şehrine ve diğer arap aşiretlerede saldırmıştır. taaa bu iş kudüse kadar böyle gitmiştir. açın kitap okuyun. goreceksınız. arapçlar tarikatlar, ırkşar, başka vakıflar dernek vb. ayrı ayrı gruplar halınde. seçim olmadan arap uçkeler asla miıllet olamaz. sandık yok orlarda.

  • Atakan03 Ocak 2020 20:03

    Endülüs ün yıkılış belgeselini TRT den izlemiştim bir İspanyol beylik sonunda müslüman beylikleri kullanıp en sona kalanı yıkıp endülüsü bitiriyorlar kavimcilik aşiretçilik millet ve devlet olamaz araplar. Allah Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Milletini korusun