E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDraghi'den indirim sürprizi gelir mi?---

Draghi'den indirim sürprizi gelir mi?

Draghi'den indirim sürprizi gelir mi?
20 Nisan 2016 - 11:57 borsagundem.com

Uluslararası finans kuruluşlarının uzmanları, Avrupa Merkez Bankası’nın yarınki toplantısında yeni bir tedbir planı açıklamasını ve faizlerde indirim yapmasını beklenmiyor

Uluslararası finans kuruluşlarının uzmanları, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) yarınki toplantısında yeni bir tedbir planı açıklamasını ve faizlerde indirim yapmasını beklemiyor.

Bölgede çok düşük enflasyonla uzun süredir mücadele eden ECB Başkanı Mario Draghi'nin alacağı olası yeni tedbirler ve parasal genişleme programına ilişkin yeni detaylar, piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Yarın Frankfurt'ta gerçekleştirilecek ECB toplantısında, ekonomik görünümün ve enflasyonu baskı altına alan unsurların ele alınması bekleniyor. Uzmanlar, bankanın toplantıda yeni bir tedbir planı açıklamasını ve faizleri düşürmesini beklemezken, sonraki muhtemel politika değişikliklerine ilişkin yeni ipuçları paylaşabileceğini de düşünüyor.

Ayrıca, Draghi’nin konuşmasının ardından gerçekleştirilecek soru-cevap kısmında ise ECB politikalarının özellikle Almanya’da eleştirilmesinin gündeme gelebileceği tahmin ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ekspenşın20 Nisan 2016 12:20

    bu adamın anlamadığı talep azlığı faizler yüksek olduğu için değil alım gücü düşüklüğü ürietim yapısı doğunun rekabeti yani parayı sürekli bankalara pompalamakla işi çözemez sadece borsaları şişirir sonra da büyük kreşe neden olur

  • bahamas20 Nisan 2016 12:06

    bu adam bir tek pantolonunu indirmedi daha neyi indirecek