E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar enflasyonla birlikte yükseliyor---

Dolar enflasyonla birlikte yükseliyor

Dolar enflasyonla birlikte yükseliyor
12 Şubat 2022 - 09:32 borsagundem.com

Yükselen enflasyon nedeniyle kısa süre sonra herekete geçmesi beklenen FED’in faiz artırım kararlarının doları da yukarı çekmesi bekleniyor

ABD’de enflasyonun yükselmesinin ardından faiz oranlarının artacağına dair beklenti doları destekliyor. ABD enflasyonunun son 40 yılın en yüksek seviyesine çıkması ve ABD Merkez Bankası’ndan (FED) bir yetkilinin faiz oranlarında büyük bir artış beklentilerine yol açan açıklamasının ardından dolar bugün sekiz günün en yüksek seviyesine çıktı.

Petrol fiyatlarında yüzde 3,5 artış

 Reuters’ın haberine göre, geçen hafta yükselen euro ise, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın bir röportajda faizleri artırmanın euro bölgesindeki rekor enflasyonu düşürmeyeceğini, sadece ekonomiye zarar vereceğini söylemesinin ardından haftalık düşüşe geçti.

Altının kilogramı 794 bin liraya yükseldi

 Dolar, 3 Şubat’tan bu yana en yüksek seviyeye çıkarak 96.058’e yükseldi. Son işleminde ise yüzde 0,1 artışla 95.917’ye çıktı.

Euro ise, bir önceki seansta üç ayın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra dolar karşısında yüzde 0,4 düşerek 1.1383 dolara geriledi.

Avrupa’da gaz, ılıman hava ile düşüşünü sürdürüyor

 Piyasalar İngiltere Merkez Bankası’nın faiz artırımını gelecek ay 25 baz puan daha artıracağını değerlendirirken, sterlin euro karşısında yüzde 0,4 yükselerek 83.96’ya çıktı.

YURTİÇİNDE YÜKSELİŞ OLUR MU?

2021’in son günlerinde 18 TL’nin üzerine çıkan ve ardından hızla geriye gelen dolar, 1 aydır dar bir bantta hareket ediyor. Aşağıda 13, yukarı da ise 14 TL seviyelerine sanki duvar örülmüş. Bu seviyelerin üzerinden dolar alanların aklında ise tek bir soru var: Acaba yeni yukarı hareket olur mu?
Ufuk Korcan bu soruya Dünya’daki köşesinden yanıt veriyor:
Dolar/TL paritesinin teknik analizine bakıldığında, 8 Ocak’ta 14.30 TL seviyelerinden başlayan düşüş trendi sürüyor. Bu trendin direnç noktası ise yaklaşık olarak 13.70 TL seviyeleri.
Bu seviyenin geçilmesi durumunda 13.73 TL seviyesi ilk yatay direnç noktası. Aşılması durumunda 13.90 TL direnci son derece kritik bir seviye. Zira bu noktanın üzerinde paritenin 14.30 TL seviyelerine kadar önünde çok kuvvetli bir direnç noktası bulunmuyor. Olası geri çekilmelerde ise 13.23-13.45 TL destek bölgesi son derece önemli. Paritenin bu bölgenin altına gelmesi durumunda 13.03-12.80 TL seviyeleri ara destek noktaları olmak üzere ilk aşamada 12.56 TL seviyelerine kadar gerileme durumu olabilir.

Dolarda stabil görünüm devam ediyor

Fitch, Türkiye'nin görünümünü negatife düşürdü

Metal fiyatları haftalık kazanca ilerliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)