E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları haftalık kazanca ilerliyor---

Metal fiyatları haftalık kazanca ilerliyor

Metal fiyatları haftalık kazanca ilerliyor
11 Şubat 2022 - 09:10 borsagundem.com

Londra'da temel metal fiyatları, haftalık olarak kazanca hazırlanmalarına rağmen bugünkü işlemlerde düştü. Çin'de demirli metal vadeli işlemleri, güçlü kredi büyümesinin talebi artıracağı umuduyla yükseldi

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli alüminyum, dün 13 yılın en yüksek seviyesini geçtikten sonra bugün TSİ 06.41'de %1,3 düşerek 3.207 dolar/tondan işlem gördü.

Tedarik endişelerine rağmen alüminyum fiyatları haftalık %4'ten fazla artışa doğru ilerliyor.

Shanghai'de Mart vadeli alüminyum sabah senası sonrası %2 düşerek 22.775 yuan/tona (3.581 dolar) geriledi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay avdeli bakır, üç günlük ralli ile yaklaış dört ayın zirvesine çıktıktan sonra TSİ 09.13'te %3 düşerek 9.943,5 dolar/tona geriledi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart vadeli bakır %0,6 düşerek 71.550 yuan/tondan işlem gördü.

Analistler, bakırın, Fed'in artan şahinliği ile daha fazla büyüme yanlısı Çin politikalarının arasındaki yarışın ön cephesinde durduğunu belirtti.

LME'de temel metaller, Çin ve Avrupa'daki döküm tesislerinin durdurulması ve düşük stoklarla ilgili endişeler nedeniyle bu haftanın başlarında desteklenen alüminyum öncülüğünde haftalık kazançlara hazırlanıyor

Çin'de demirli metal vadeli işlemleri yükseldi

Çin'de çelik ve demirli hammadde vadeli işlemleri, bugünkü işlemlerde yükseldi ve rekor seviyedeki yeni banka kredileri ve politika teşviklerinin daha iyi talep umutlarını körüklemesi ile haftalık kazançlara hazırlanıyor.

Çin'de yeni banka kredilerinin üç kattan fazla artışına dikkat çeken analistler, beklenenden daha iyi sosyal finansmanın yanı sıra altyapı inşaatının hızlandığına işaret ederek emlak piyasasının henüz toparlanmamış lolmasını bir riks olarak görüyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs vadeli inşaat demiri TSİ 06.12'de %1,2 artarak 4.966 yuan/tona (781 dolar) çıktı. Kontrat %2,8 haftalık kazanca ilerliyor.

Sıcak haddelenmiş rulo %1,1 artarak 5.083 yuan/tona çıkarken paslanamz çelik %0,6 arttı.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, %3,4 artarak 830 yuan/tona ulaştı. Koklaşabilir kömür %3,6, kok kömürü %4,8 arttı.

Altın fiyatları ABD enflasyonunun ardından geriledi

 

Petrol haftayı kayıpla kapatmaya hazırlanıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)