E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDirenç seviyesini kıran borsalarda yön yukarı---

Direnç seviyesini kıran borsalarda yön yukarı

Direnç seviyesini kıran borsalarda yön yukarı
28 Mayıs 2020 - 09:59 borsagundem.com

Dow Jones endeksi 25.000 puan seviyesini kırarken stratejistlere göre yeni bir yükseliş trendine girmemizi sağlayan önemli bir eşik aşıldı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkacağı beklentisiyle geçtiğimiz gün 550 puan artan Dow Jones endeksi Mart ayından itibaren ilk defa 25 bin puan seviyesini geçti.

Şubat ayında zirve yapan endeksin Mart ayında korona virüs endişesiyle dibi görmesinin ardından psikolojik eşik olan 25.000 puanı aşması borsa katılımcıları tarafından endekste suların durulduğunu ve istikrara kavuştu şekinde yorumlandı.

En değerli şirketlerin oluşturduğu blue-chip endeksi 25,364 seviyesine gelmesinin ardından Dow Jones endeksinde yeni bir hareketin oluştuğunu düşünen stratejistlere göre Dow’un bir sonraki kırılma noktası 12 Şubat’taki 29.551 seviyesi olacak.

Fairlead Strategies’in borsa yorumcusu Katie Stockton, S&P 500 endeksinin de 200 günlük ortalamasını aştığını her iki endesin de yukarı yönlü yeni bir trende girdiğini söyledi.

Ekonomi cephesindeki cesaretlendirici gelişmelere tepki veren yatırımcılar, Pekin'in Hong Kong'a yönelik yeni yasasından dolayı doğabilecek olası yaptırımlar da dahil olmak üzere ABD - Çin gerginliğini yakından takip ediyor.

JPMorgan Chase & Co.'nun CEO'su Jamie Dimon da geçtiğimiz gün, ABD hükümetinin teşvik programları ve pandemi öncesindeki tüketici gücü sayesinde üçüncü çeyrekte hızlı bir ekonomik toparlanma yaşanmasının oldukça iyi bir ihtimal olduğunu söyledi. Dimon, ABD Merkez Bankası FED'in hızlı hareket ederek ve "giderek daha güçlü hamleler yaparak" doğru şeyi yaptığını söyledi.

ABD'de sokaklar karıştı

Küresel piyasalarda bu hafta pozitif seyir izleniyor

ABD vadeli endeksleri yükselişte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)