E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda bu hafta pozitif seyir izleniyor---

Küresel piyasalarda bu hafta pozitif seyir izleniyor

Küresel piyasalarda bu hafta pozitif seyir izleniyor
28 Mayıs 2020 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Salgına konusunda en kötünün geride kaldığına ilişkin iyimser beklentiler ve normalleşme adımlarının etkisiyle küresel risk iştahı güç kazanıyor. Avrupa Birliği ve Japonya'nın ek teşvik paketi hazırladığına ilişkin haberler de risk iştahını desteklerken, son dönemde ABD - Çin arasında artan gerilim ve bu konudaki gelişmeler önemini koruyor. Bugün ABD'de açıklanacak ekonomik veriler de piyasaların yakın takibinde olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
15:30 ABD - Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek
15:30 ABD - Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Risk iştahındaki güç kazanımının etkisiyle küresel hisse piyasalarında bu hafta genel olarak pozitif bir seyir izleniyor. Ancak ABD - Çin arasında artış kaydetmeye devam eden gerginlik piyasalar açısından risk faktörü olarak karşımıza çıkıyor. Tatil nedeniyle yurt dışı piyasalardaki iyimserliği fiyatlayamayan BIST-100 Endeksi dün günü %1,87'lik yükselişle 104.954 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında da karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,77 - 6,78 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 6,78'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Küreseldeki olumlu havanın etkisi ile dün yükseliş kaydeden BIST 100'de önceki günlerin aksine işlem hacminde de gözle görülür bir artış dikkat çekti. Bununla birlikte yükselişin önceki haftanın aksine genele yayılması da diğer pozitif etkendi. Pozitif görünümün korunduğu ve 102.300 üzerinde ilk direnç olarak izlediğimiz 104.500'ün üzerinde kapanan endekste yukarıda 106.100 ve devamında en güçlü direnç bölgesi olarak da 108.250 - 108.750 aralığını takip edeceğiz. Aşağı yönlü hareketlerde ilk desteğimiz 104.500 iken altında 103.300 ve devamında 102.300 önemli destekler olarak izlenebilir. BIST'teki yukarı yönlü harekette yurtdışı etkisinin yüksek olduğunu, bu nedenle yurtdışı piyasalara daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)