E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDev kripto taraftarları Bitcoin düşüşüne nasıl tepki verdi?---

Dev kripto taraftarları Bitcoin düşüşüne nasıl tepki verdi?

Dev kripto taraftarları Bitcoin düşüşüne nasıl tepki verdi?
09 Haziran 2021 - 10:47 borsagundem.com

Bitcoin savunucuları kripto parada görülen son düşüşün ardından ‘tut’ tavsiyesi verdi. Bitcoin’de büyük yatırımları bulunan MicroStrategy ise daha fazla Bitcoin alımı yapmak için 400 milyon dolar değerinde borcunu satışa çıkardı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin ve diğer kripto paralarda %10’un üzerinde düşüş görüldü ve bir dizi tetikleyici unsur kripto paraları gündeme taşıdı. Bitcoin son 24 saatte %10,24 düşüş göstererek 32 bin dolar seviyesine geriledi. Kripto paranın en büyük rakibi Ethereum ise %12,9 düşüş gösterdi. Düşüş ABD Eski Başkanı Donald Trump’ın Bitcoin’in dolandırıcılık gibi göründüğü yönündeki yorumlarının ardından başladı.

The Fox Business Network’e yaptığı açıklamada, “sevmiyorum çünkü bu dolarla rekabet eden bir başka para birimi” dedi. Açıklamasının devamında, “doların dünyanın para birimi olmasını istiyorum” ifadesini kullandı. Bu yorumun ardından gelen düşüşten sonra ise yazılım şirketi MicroStrategy daha fazla Bitcoin alımı yapabilmek amacıyla 400 milyon dolarlık borç satışı yapacağını açıkladı.

Şirket bilançosunda Bitcoin’e yer verebilmek amacıyla milyarlarca dolarlık yatırım yaptı. Bu hamleyle MicroStrategy son bir yıl içinde Bitcoin alımlarını finanse etmek için üçüncü kez çürük tahvillere yönelmiş oldu. Yazılım şirketinden yapılan açıklamada bir sonraki bilanço açıklamasında 284,5 milyon dolarlık kayıp bildiriminin beklendiği söylendi. Bunun nedeninin ise “Bitcoin’in piyasa fiyatındaki dalgalanmalar” olduğu ifade edildi.

borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre, şirketin 5 milyar doların üzerinde değer taşıyan Bitcoin varlıkları, yaklaşık 3 milyar dolara geriledi. Kripto paranın en büyük boğa piyasası taraftarları, kripto paralardaki son düşüşü yatırımcıların dipten alım yapması için bir fırsat olarak yorumladı ve Bitcoin yatırımcılarına ‘HODL’ tavsiyesi verdi. ‘HODL’ kripto para yatırımcıları arasında, düşüş dönemlerinde yatırımları elden çıkarmama tavsiyesi olarak biliniyor.

Kripto para işlem platformu Gemini’nin kurucu ortaklarından Cameron Winklevoss, “direnç bir süper güç” dedi. Winklevoss’un görüşünü, ikiz kardeşi Tyler da destekledi ve Bitcoin fiyatının 2013 yılındaki 130 dolar seviyesinden bugün 36 bin dolar seviyesine yükseldiğini söyledi.

New York merkezli hedge fon SkyBridge Capital’ın kurucusu ve Trump’ın eski iletişim direktörü Anthony Scaramucci, son gelişmelerin Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar arasında yaygınlık kazanması için olumlu olduğunu ifade etti. SkyBridge düşüşün başlamasından yalnızca birkaç saat önce Bitcoin’de bir ralli görüleceğini açıklamış ve şirketin Yatırım Eşbaşkanı Bitcoin’in son dönemde görülen büyük düşüşlere rağmen “boğa piyasasında” kalmaya devam ettiğini söylemişti.

Bloomberg’e konuşan Troy Gayeski, “halen bir boğa piyasasında olduğumuza inanıyoruz. Elbette korkunç bir düzeltme yaşadık ancak önümüzdeki üç ila altı ayda trendin yukarı yönlü olacağına inanıyoruz” dedi. Açıklamasının devamında, “geçmişteki boğa piyasalarına bakacak olursanız, önemli ölçüde düzeltmeler yaşandığını göreceksiniz. Bu yaşadığımız elbette çok daha dikkat çekici” ifadelerini kullandı.

Gayeski, Bitcoin’in güçlü bir yatırım seçimi olmaya devam ettiğini açıkladı. Bununla birlikte Çin merkezli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao kripto para yatırımcılarının yüksek volatilitenin görüldüğü dönemlerde temkinli olması gerektiğini söyledi. Zhao, “her dipte alım satım yapmak zorunda değilsiniz. Borsa gelirleri için hiç iyi olmasa da HODL birçok kişi için çok daha iyi bir strateji” dedi.

Bitcoin ilk kez bir ülkenin resmi para birimi oldu

 

Bitcoin Gold fiyatı bir gecede yüzde 35 fırladı

 

SEC’in kripto para çıkmazı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)