E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakDemir Sabancı kilise ile 'papaz' oldu---

Demir Sabancı kilise ile 'papaz' oldu

Demir Sabancı kilise ile 'papaz' oldu
02 Mart 2016 - 08:06 borsagundem.com

Demir Sabancı'nın ABD'deki emlak şirketi Sedesco, projesinde arazi ihlali yapıldığını iddia etti

ABD'de emlak geliştirme işi yapan Sedes Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Demir Sabancı, New York Başpiskoposu ve Güney Kore'nin en büyük gruplarından Lotte ile davalık oldu. Sabah'ın haberine göre, Sabancı'nın ABD'deki gayrimenkul şirketi Sedesco, New York'un Midtown bölgesinde 20 katlı ofis binası inşa etti. Ancak yapını yükseldiği araziyle ilgili anlaşmazlık çıktı. Sabancı, komşu arazinin sahibi New York Başpiskoposluğu ve kiracısı Güney Koreli Lotte'nin inşaat alanını 60 santimetre ihlal ettiği iddiasıyla mahkemeye gitti. Yargı için düğmeye basan Sabancı, 60 santimetrelik kaybı için karşı taraftan 1.5 milyon dolar talep etti. 

805 MİLYON DOLARA ALDI 

Sabancı'nın arazisini ihlal eden Güney Koreli Lotte Group, 2015'te 805 milyon dolarlık bedel ile tarihi Villard Mansion ile 55 katlı dev gökdeleni satın almıştı. Şirket, bu yapıları kentin en lüks otellerinden biri olan Lotte New York Palace Hotel haline getirerek hizmete açmıştı. 60 binden fazla çalışanı bulunan Güney Koreli Lotte'nin dünya genelinde 15'e yakın oteli bulunuyor. 

4 PROJESİ VAR

ABD'de düşen konut fiyatlarını fırsata çevirmek için gayrimenkul avına çıkan Demir Sabancı, 2009'da Sedesco'yu kurdu. 4 proje sahibi olan Sabancı, en son New York'un batısındaki 4 katlı tarihi binaya 2.9 milyon, Madison Avenue'de bir binanın yüzde 60'ına 21 milyon, Rockefeller'a komşu bir binaya da 29 milyon dolar ödedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)