E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDeğerinin altındaki hisseler---

Değerinin altındaki hisseler

Değerinin altındaki hisseler
20 Ocak 2020 - 11:24 borsagundem.com

Marketwatch’un yazarı Michael Brush ABD borsalarında değerinin altındaki hisseleri yazdı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarının fiyatları arttıkça oluşan risk artmakta. Riskten kaçmak isteyen yatırımcılar Michael Brush’a göre beğenilmeyen, ucuz hisselere yönelmeli.

ABD borsadaki fiyat kazanç oranlarının 1986’dan beri en yüksek seviyesini olan 1,8. Genel kural, 1'in üzerindeki fiyat kazanç oranının (F/K) bir hisse senedinin veya piyasanın aşırı değerlendiği anlamına geliyor. Fikir, hisselerin zaman içindeki büyüme beklentisine göre ucuz mu pahalı mı olduğunu gösterir. Bu oran, hisse senedi fiyatlarının düşmesi veya kazançların beklenenden çok daha hızlı büyümesi gerektiğini ortaya çıkarır.

Cazip değerli hisseleri bulun

Gotham Defensive Long 500 fonundaki Lockheed Martin hisseleri Brush’a göre değerinin % 20 altında. Şirketin yılda % 13 kazanç elde etmesi ve % 90 maddi sermaye getirisi üretmesi temellerinin sağlam olduğunu göstermekte.

Gotham Defensive Long 500 fonundaki diğer en iyi hisseler: Honeywell International HON, Merck MRK, Verizon Communications VZ, Eli Lilly LLY ve Johnson & Johnson JNJ

2020 çip üreticilerinin hisseleri kazançlı bir yıl geçirecek

 

Sanayi hisseleri yükselecek

Geçen yıl küresel üretimin yavaşlaması ve resesyon korkusu, yatırımcıları sanayi, malzeme, enerji ve finans da dahil olmak üzere birçok sektörlerden uzaklaştırdı. Bu sektörlerin S&P 500 içindeki piyasa değeri, 1990'dan bu yana en düşük seviyelerinde. Ekonominin iyi görünümü ile birlikte birçok yatırımcı bu hisselere yönelmesi ile ve hisse değeri artırabilir.

ABD ve Çin arasındaki birinci faz ticaret anlaşmasının imzalanması ve emtiaların değer kazanması sanayi üretimini artıracağından dolayı hisselerini değerlendirecek.

Zayıf dolar emtiaları yükseltecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)