E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Zayıf dolar emtiaları yükseltecek---

Zayıf dolar emtiaları yükseltecek

 Zayıf dolar emtiaları yükseltecek
16 Ocak 2020 - 13:53 borsagundem.com

Uzmanlar yeni stratejiyi belirledi… Doların küresel piyasalarda değerinin düşmesi ile yatırımcılar emtialara yönelecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güçlü bir doların emtia fiyatlarına ağırlık verdiği bir yıldan sonra birçok uzman ABD dolarının 2020'de zayıflayacağını tahmin ediyor. ABD Merkez Bankası (FED)’in faiz oranlarını düşük seviyelerde tutacağı beklentisi yatırımcılarda oluştu. Daha düşük faiz oranları, daha düşük getiri oranları sunduğundan, para birimini yatırımcılar için daha az çekici hale gelecek.

The Wall Street Journel’da yer alan yazıya göre, 2020'de ABD ve Çin arasındaki ticaret gerginliğini hafiflemesinin ve küresel büyümedeki bir toplamanın kıymetli metaller ve ham petrol gibi emtialara olan talebi artıracağı öngörülüyor. Bunun emtia stratejisi yapan yatırımcılar için iyi haber olduğu vurgulanırken, altın madeni şirketlerinin hisseleri gibi emtia üreticilerinin hisselerini de değer kazanacağına işaret ediliyor.

EMTİA FİYATLARI NE DURUMDA?

Emtia fiyatlarındaki büyük hareketler genellikle arz sıkıntısı korkusu veya talebi etkileyebilecek sorunlar gibi temel faktörlerden kaynaklanmakta. ABD doları ise bu hareketleri keskinleştirebilir veya hafifletir.

Son üç ayda, WSJ dolar endeksi % 1,9 düşerken emtia fiyatları yükseldi. Hem bakır vadeli işlemleri hem de ABD ham petrol vadeli işlemleri bu süre zarfında % 9'dan fazla artarken, altın vadeli işlemleri de 2013 yılından beri en yüksek seviyesinde.

Altın fiyatlarıyla ilgili kritik tahmin

 

TİCARET ANTLAŞMASI BAKIRA YARAYACAK!

ABD ile Çin arasındaki ticaretin gerilimi de son haftalarda doları zayıflattı ve emtiaları artırdı. Aylarca süren müzakerelerden sonra, dünyanın en büyük iki ekonomisi aralık ayında sınırlı bir ticaret anlaşmasına vardıklarını açıkladı. İki taraf anlaşmayı çarşamba günü imzaladı.

Uzmanlara göre ticaret savaşının metaller için, özellikle de bakır için büyük bir engel olduğunu söyledi. Çin, dünyanın en büyük bakır tüketicilerinden biri ve küresel talebin yaklaşık yarısını oluşturmakta…

IEA, 2020 petrol talebi tahminini değiştirmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)