E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDaly'den faiz indirim mesajı---

Daly'den faiz indirim mesajı

Daly'den faiz indirim mesajı
17 Şubat 2024 - 00:22 borsagundem.com

Para politikası ayarlamalarda hızlı hareket edileceği ancak sabırsız olmaktan kaçınılacağını belirten San Francisco Fed Başkanı Mary Daly 2024’te toplam 3 faiz indiriminin ‘makul’ bir beklenti olduğunu söyledi.

Washington’da konuşan ve bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunan San Francisco Fed Başkanı Mary Daly para politikasında ayarlamalar yaparken oluşabilecek 2 karşıt riske dikkat çekti: Enflasyonda düşüşün yavaş ilerlemesi ve istihdam piyasasında hızlı ve sert düşüş.

Daly “Gerekirse sabırlı davranarak hızlı hareket etmekten kaçınacağız, ekonomi dönüşürken de hızlı bir şekilde tepki vermeye hazır olacağız” şeklinde konuştu. Daly, bu yıl 3 kez faiz indirim beklentisinin “makul bir temel” oluşturduğunu belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell ve Fed yetkilileri bankanın faiz indiriminde aceleci olmayacağını belirtmiş, enflasyonun hedefe ilerlediğine dair daha fazla kanıt görmek istediklerini dile getirmişti.

Bu hafta açıklanan enflasyon verisi de yetkilileri teyit eder biçimde tahminleri aştı. Üretici fiyatları da Ocak ayında yükseldi. Daly, enflasyonun iyiye gittiğini ancak hala yapılacak işleri olduğunu söyledi.

İşte ekonomistlerden 'faiz' tahmini

 

Mayısta faiz indirimi olur mu?

 

Goolsbee'den enflasyon ve faiz mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)