E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaDallas Fed Başkanı Logan'dan faiz indirimi yorumu---

Dallas Fed Başkanı Logan'dan faiz indirimi yorumu

Dallas Fed Başkanı Logan'dan faiz indirimi yorumu
10 Şubat 2024 - 01:33 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, enflasyonun düşürülmesinde "muazzam ilerleme" kaydedildiğini ancak faiz oranlarını düşürmek için acelelerinin olmadığını savundu

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, faiz oranlarını düşürmek için acelelerinin olmadığını ve ekonomik verileri kontrol etmeye devam edeceklerini belirtti.

Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, Tarrant Ulaşım Zirvesi’nde yaptığı açıklamada, enflasyonun düşürülmesinde "muazzam ilerleme" kaydedildiğini ancak bu ilerlemenin kalıcı olduğunu doğrulamak için daha fazla veriye ihtiyaç duyduklarını söyledi.

''FAİZ İNDİRİMİ İÇİN ACİLİYET GEREKMİYOR''

Şu anda herhangi bir ek düzenleme yapmak için bir “aciliyet” görmediklerini kaydeden Logan, işgücü piyasasının hala sıkı olduğunu ve enflasyonda görünen ilerlemenin orta vadede sürdürülüp sürdürülmeyeceğine dair güven oluşturmak istediklerini belirtti.

Öte yandan Logan, Fed'in geçen ay politika faizini sabit tutma kararını desteklediğini söyledi.

Fed, Ocak ayı toplantısında politika faizini beklentiye paralel olarak değiştirmeyerek yüzde 5,25-5,50 aralığında tutmuştu. Faizler böylece 4. toplantıda da değiştirilmeyerek 22 yılın zirvesinde kalmıştu. Toplantı sonrası konuşan Fed Başkanı Jerome Powell Mart’ta faiz indirim beklentisine dair “Fed’in Mart ayına kadar faiz indirimi konusunda yeterli güvene sahip olması olası değil” demişti.

New York borsası karışık seyirle kapandı

 

BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 4,39 değer kazandı

 

Avrupa borsaları İtalya hariç düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)