E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCredit Suisse: Borsalardaki ralliye inanç yok---

Credit Suisse: Borsalardaki ralliye inanç yok

Credit Suisse: Borsalardaki ralliye inanç yok
31 Mart 2020 - 11:25 borsagundem.com

Credit Suisse bankasının stratejisti artan hedge talebinin yatırımcıların borsalardaki ralliye inanmadıklarını gösterdiğini belirtti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre’nin en büyük bankalarından biri olan Credit Suisse, yatırımcıların hisse senetlerindeki ralliyi yükselişe katılmak için değil hedge pozisyonlarını yeniden ayarlamak için kullandıklarını savundu. Bankaya göre bu durum yatırımcıların borsalardaki ralliye inanmadıklarını gösteriyor.

S&P 500 Endeksi 23 Mart'taki kapanışından bu yana yüzde 17 yükseldi. Gösterge endeks son beş günün dördünde yükseliş kaydetti. Ancak piyasa uzmanları ve ekonomistler koronavirüs pandemisinin küresel etkisini değerlendirmekte zorlanırken hem hisse senetleri hem de diğer tüm varlık sınıfları çalkantılı geçen dönem geçiriyor.

Pazartesi gününü 57.08 seviyesinde tamamlayan Cboe Volatilite Endeksi (VIX) 5 Mart'tan bu yana 40'ın altında kapatmadı. Korku endeksi olarak anılan göstergenin tarihi ortalaması ise 19.2 seviyesinde bulunuyor. Ancak Credit Suisse hisse türevi stratejisti Mandy Xu'nun dikkatini çeken aşağı yönlü opsiyonların yükseliş beklentisinde olanlara kıyasla ne kadar pahalı olduğu işaret eden eğiklik göstergesi.

Xu, Pazartesi günü kaleme aldığı notunda "Yatırımcı algısı, hisse senedi eğiklik göstergelerinin yeniden önemli ölçüde dikleşmesinde görülebileceği gibi hala aşırı derecede temkinli." dedi. Hisse senetlerindeki ralliye güven duyulmadığını belirten Xu, "Yatırımcılar yükselişi yukarı yönlü pozisyonlarını artırmak yerine opsiyon piyasasında hedge pozisyonlarını yeniden ayarlamak için kullandılar." dedi.

ABD’den sonra Avrupa borsaları da yükseliyor

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

Borsa yükseliş eğilimini sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yilmaz31 Mart 2020 18:36

    Arkadaşlar ittifak Holding'in hissesi hakkında bilginiz var mı çıkar mı düşer mi

  • Burhan31 Mart 2020 13:11

    Tırtılların yaprakları yemesi,görülmüş şey değildi,,hep bunlar bozulmanın işaretleri.

  • rasim31 Mart 2020 13:03

    Tavukların laneti gerçekleşecek,,kuş gribi var diye milyonlarca tavuğu boğazladınız,,tabiat ergeç intikamını alır.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU31 Mart 2020 12:05

    Trump dün çıkmış basının karsısına 100-200 000 kişi ölecek demiş idi.bugüm çıkmış 1 000 000 kişi diyor bence bu hastalıktan abd 10 000 000-50 000 000 arasında da ölümler olabilir diyorum.tabiki bunu yapanlar piyasaya aşıları ve ilaçları acele olarak vermezler ise.ayne insanlar tavukların toplu ölümü gbi ölmektedirler.bunu yapanlara lanetler okuyorum.

  • Afşin31 Mart 2020 11:56

    Gelecek haftalarda ünlülerden siyasetçilerden dünya liderlerinden sporculardan ölümler gelmeye başladığında hisseleri görün derim benim düşüncem 70bin bandına iner ona göre şimdiden poziyonunuzu alın ytd

  • abuzer çırmık31 Mart 2020 11:44

    allah thy nun belasını versin

  • Eren31 Mart 2020 13:29

    Dayı piyasayı borsayı bilmiyorsan girmiceksin o hisseyi alırken neye güven-dinde aldın eğer araştırsaydın kararın arkasında dururdun biz burada bir hisse alırken 5 senelik raporlarını okuyoruz artı stoploss var baktın zarara giriyor çıkacaksın   :D 

  • Mustafa31 Mart 2020 11:36

    ne borsası şimdi ya millet xan derdinde vakalım kimler ayakta kalacak çoğuda batabilşr o tehlikede var