E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer’ı takip eden fon kepenkleri indiriyor---

Cramer’ı takip eden fon kepenkleri indiriyor

Cramer’ı takip eden fon kepenkleri indiriyor
22 Ağustos 2023 - 14:55 borsagundem.com

Wall Street’in en tanınan yüzlerinden biri olan Jim Cramer’ın yatırım tercihlerini takip eden ETF Eylül ayında kapanacak. Fonun kurucusu Matthew Tuttle, Cramer’ın tercihlerinin zıttına giden fonunsa işlem görmeye devam edeceğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer’ın hisse senedi tercihlerini takip eden borsa yatırım fonu kapandı ve tasviye edildi.

Fonun kurucusu olan Tuttle Capital Management’ın pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre Long Cramer Tracker ETF (LJIM) adı altında işlem gören fon 11 Eylül tarihiyle CBOE’de son kez işlem görecek. Bu tarih aynı zamanda fonun yetkili katılımcılarından oluşturulan birimlerini kabul edeceği son gün olacak.

MarketWatch’un haberine göre fonun danışmanı olan Matthew Tuttle konuyla ilgili açıklamasında, “Jim Cramer'ın hisse seçimleri etrafında bir konuşmayı mümkün kılmak için LJIM'i başlattık. Tartışmanın diğer tarafı olaraksa Short Cramer ETF’si (SJIM) hizmet ediyor" dedi.

Tuttle, “Ne yazık ki Bay Cramer ve CNBC diyalog kurmaya istekli değildi ve bunun yerine fonları görmezden gelmeyi seçtiler. Bu nedenle fonun uzun vadeli tarafını devam ettirmek için hiçbir neden yok. Bundan sonraki süreçte sadece açığa satış tarafına odaklanacağız” açıklamasında bulunarak SJIM fonunun devam edeceğini belirtti.

CNBC konuyla ilgili yorum taleplerine cevap vermedi.

Yatırım hayatına devam edecek olan SJIM fonu Cramer’ın tüm tavsiye ettiği yatırımları açığa satışa almayı ve Cramer’ın tercih etmediği varlıkları uzun vadeli olarak satın almayı hedefliyor. İki ETF de mart ayında halka açık işlem görmeye başlamıştı.

FactSet verilerine göre, LJIM 2 Mart tarihinde 24,96 dolardan işlem görmeye başladı. Fon haziran ayında ve temmuz başında yükselişe geçti ve 19 Temmuz’da 29,42 dolarla en yüksek kapanışını yakaladı. Ancak ağustos ayında sert bir düşüşe maruz kalan fon ay başından bu yana %12,1 geriledi ve pazartesi günü 25,79 dolardan kapandı.

Karşıt fon olan SJIM ise beklendiği üzere haziran ayında ve temmuz ayı başlarında sert düştü. Ancak ay başından bu yana %13,1 yükseldi. LJIM kuruluşundan bu yana %3,3 yükselirken SJIM ise %3,9 düştü.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Cramer geçtiğimiz ekim ayında kendi tercihleriyle zıt bir biçimde ilerleyecek fonu memnuniyetle karşılayacağını belirtmişti. Söz konusu tarihte Tuttle Capital Management ETF’nin kuruluşu için ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvuruda bulunmuştu.

ETF’nin mart ayında borsada işlem görmesine yanıt olarak bir CNBC sözcüsü Cramer’ın misyonunun “uzun vadeli yatırımlar, endeks fonları ve hisse senetlerini içeren dengeli bir portföyü teşvik etmek” olduğunu söylemişti.

Cramer’ın söylediğinin tersini yapan ETF

 

Jim Cramer Nasdaq’tan güçlü ralli bekliyor

 

Goldman'ın hedge fon müşterileri nereye yatırım yaptı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)