E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Yatırımcılar yeni lider hisseleri arıyor---

Cramer: Yatırımcılar yeni lider hisseleri arıyor

Cramer: Yatırımcılar yeni lider hisseleri arıyor
16 Kasım 2023 - 16:32 borsagundem.com

Amerikan enflasyonundaki düşüşle birlikte Wall Street yatırımcıları dipteki hisselere akın etti. Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcıların her hisseyi almaması gerektiği konusunda uyarıyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında boğa piyasası yatırımcıları ayağa kalktı. CNBC’nin ünlü borsa yorumcusu Jim Cramer da Amerikan borsalarındaki bu önemli ralliyi yorumladı. Cramer ralli devam ederken yatırımcıların gelecek vadeden hisse senetlerini aradığını söyledi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street endeksleri ABD ekim ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin altında gelmesinin ardından ralli havasına girdi. Yatırımcılar enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının sonunu işaret ettiğini düşünüyor.

Ralliyi değerlendiren ünlü borsa uzmanı Wall Street’teki birçok yatırımcının geçtiğimiz aylarda geride kalan farklı hisse senetlerine sahip olmak için nedenler bulabileceğini söyledi. Ancak Cramer her hissenin satın alınmaması gerektiği uyarısında da bulundu.

Cramer açıklamasında, “Bugünkü seans insanların bu piyasaya en kötü yoldan girmek için adeta can attığını gösteriyor. Bazen en kötü yol sadece tahtayı savurmak ve düşen her şeyi satın almaktır” dedi.

Ünlü borsa uzmanı açıklamasına örnek olarak Target hisselerini gösterdi. Dev perakende firması çarşamba gününü %18’lik yükselişle bitirdi. Hisse senedindeki olağanüstü yükseliş firmanın Wall Street beklentilerini aşan bilanço raporuyla desteklendi. Cramer, yatırımcıların Target'ın hisselerini satın almak için acele ettiklerini, aslında geride kalmamış olan hisselerde FOMO (geride kalma korkusu) yatırımı aradıklarını veya borsa rallisine yetişmeye çalışabilecek hisse senetleri kovaladıklarını söyledi.

Cramer’a göre kozmetik devi Estee Lauder hisseleri de bu modele uyuyor. Şirketin hisseleri bu yılın başlarında ciddi bir çöküş sürecindeydi. Ancak hisseler son birkaç gündür yükselişe geçti. Estee Lauder’in Çin’de ciddi miktarda yatırımı var ve Cramer hisse senetlerindeki rallinin Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmeden kaynaklandığını düşünüyor. 

ABD Başkanı Joe Biden ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, ABD’nin San Francisco kentinde düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi (APEC) kapsamında dün bir araya geldi. Ekonomiye ilişkin başlıkların öne çıktığı zirvede Biden ve Jinping’in yüz yüze görüşmesi ABD borsalarında işlem gören Çin’le bağlantılı hisse senetlerini destekleyici nitelikteydi.

Cramer borsalardaki yükselişe işaret ederek, “Bana kalırsa bugünkü ralli analiz etmeye değer. Zira insanların hisse sahibi olmayı, bu noktada hisse satın almayı istediklerini gösteriyor. Enflasyonun hızla yavaşladığı ve FED’in faiz artırım döngüsünün sonuna geldiğimiz senaryoda yatırımcılar bu ortama uyan yeni fikirler bulmakta zorlandılar” ifadelerine yer verdi.

 

Yatırımcıları tuzağa düşüren 3 ana neden

 

Wall Street boğaları opsiyon piyasalarında

 

Goldman Sachs: Tek yapmanız gereken borsada kalmak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)