E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer uyardı: FED’in faiz artışları bitmeyecek---

Cramer uyardı: FED’in faiz artışları bitmeyecek

Cramer uyardı: FED’in faiz artışları bitmeyecek
02 Mart 2023 - 16:06 borsagundem.com

Jim Cramer ABD enflasyonunda üç kritik veride yavaşlama görülmediği sürece FED’in faiz artışlarına tüm hızıyla devam edeceğini öngörüyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC’nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artırımlarının pik noktasına ulaşmadığı konusunda yatırımcıları uyardı. Cramer nihai faiz oranına erişilmesi için enflasyonun üç alanda düşmesi gerektiğine dikkat çekti.

Borsa uzmanı enflasyonun istihdam ücretleri, gıda ve konut piyasasında düşmemesi halinde devam edeceğini ve bu alanlarda henüz önemli bir düşüş gözlemlenmediğini sözlerine ekledi.

Cramer, enflasyondaki düşüşün şu ana kadar sadece perakende sektöründe görüldüğünü belirterek “Bu yeterli değil” dedi.

Amerikan şirketlerinin açıklamalarına dikkat çeken borsa uzmanı ekonomiye ilişkin karamsar tabloyu bir kez daha vurguladı. Gıda perakendecisi B&G Foods enflasyonun sona ermeye çok uzak olduğunu öngörüyor. İnşaat şirketi Hovnanian ise bu yılın bahar aylarında daha güçlü bir satış sezonu bekliyor.

Yine de yükselen istihdam ücretleri borsa uzmanına göre, geniş çaplı işten çıkarmalara ve şirket kapanmalarına sebep olabilir. Bu tablonun enflasyonun düşürülmesi için bir nebze rahatlık sağlayacağını öngören ünlü borsacı Dutch Bros firmasının düşüşünü örnek gösterdi.

Cramer, “Şu anda son üç haftanın üçünde de negatif durumdayız. Şubat ayındaki verilerin zayıf olduğunda dair daha fazla veri görürsek ben de tonumu değiştireceğim” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre ABD ekonomisi 2023’ün başından itibaren yüksek enflasyonun etkisi altındaydı. Enflasyonda ocak ayında görülen yükseliş ekonomistlerin beklentilerini alaşağı etti. Amerikan resmi verilerine göre ocak ayında aylık bazda %0,5 yükselen enflasyon son 12 ayda ise %6,4 artış gösterdi.

Cramer, “Faizlerin şu anda zirveye ulaştığını düşünenler bana aşırı boğa piyasasını savunuyor gibi görünüyor” dedi. Borsa uzmanı piyasalar ralli yapmadan önce daha fazla zayıf ekonomi veri görülmesi gerektiğini söyledi. Cramer, “Tahvil boğalarının veya onlardan geriye kalanların piyasadan silinmesi gerekiyor” dedi.

Cramer: FED ekonomi öngörüsünü kaybetti

 

Buffett’ın en önemli kararı

 

Milyarder Adani'nin başı dertten kurtulmuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)