E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCleveland Fed Başkanı Mester'dan faiz artışı açıklaması---

Cleveland Fed Başkanı Mester'dan faiz artışı açıklaması

Cleveland Fed Başkanı Mester'dan faiz artışı açıklaması
12 Ocak 2022 - 20:24 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, ülkedeki ekonomik mevcut koşulların devam etmesi durumunda Mart’ta faiz artışının muhtemel göründüğünü söyledi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, düşük enflasyon görünümü için Fed’in hareket etmesi gerektiğini ve enflasyon baskılarının genele yayıldığını açıkladı.

Fed’in piyasaları bozmadan bilançoyu “olabildiğince hızlı daraltması” gerektiğini vurgulayan Mester, “Bilançonun daha makul boyutlara indirilmesi gerekiyor.” dedi.

Mester, Fed’in faiz artışı hakkında yaptığı değerlendirmede, ülkedeki ekonomik mevcut koşulların devam etmesi durumunda Mart’ta faiz artışının muhtemel göründüğünü söyledi.

ABD'de enflasyon 39 yılın zirvesinde

ABD'de Aralık ayına ilişkin tüketici fiyat endeksi açıklandı. Veriler Aralık ayında yıllık enflasyonun 1982'den bu yana en yüksek seviyeye çıktığını gösterdi.

Ülkedeki yıllık enflasyon Aralık'ta yüzde 7 olarak kaydedildi. Aralık ayında tüketici fiyatları aylık bazda ise yüzde 0,6 arttı. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 0,5 olarak belirlenmişti.

Fed’in faiz artışlarından kazanan banka hisseleri olacak

Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri hisse piyasalarını baskılıyor

IMF, 2022'de daha fazla belirsizlik öngürüyor

Özbal'ı devralan Erciyas, Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlıyor

VBTS kapsamında 2 hisseye tedbir getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)