E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıFed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri hisse piyasalarını baskılıyor---

Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri hisse piyasalarını baskılıyor

Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri hisse piyasalarını baskılıyor
11 Ocak 2022 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı başlaması bekleniyor.

FOMC tutanakları ve Fed üyelerinin şahin tondaki açıklamaları sonrasında erken sıkılaşma endişeleri artış kaydederken, bu durum küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Son günlerde ABD tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi ön plana çıkarken, yarın ABD’deki TÜFE verisi kritik önemde olacak. Fed Başkanı Powell’ın bugün ABD Senatosu'nda yapacağı konuşma metni yayınlanırken, yüksek enflasyonun kalıcı hale gelmesinin önleneceği ifade edildi.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 10:00 Türkiye – Cari İşlemler Dengesi Önem: Yüksek
• 18:00 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed’e ilişkin sıkılaşma endişeleri risk iştahı ve hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturuyor. Günün ikinci yarısında yurt dışı piyasalarda satış baskısı artış kaydederken, akşam saatlerinde ABD borsalarında kayıplar büyük oranda geri alındı. Yurt dışına kıyasla pozitif ayrışmanın gözlendiği BIST-100 Endeksi günü %0,58’lik yükselişle 2.045,16 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 13,80 – 13,84 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 13,78’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün yukarı yönlü hareketini devam ettiren endekste akşam saatlerinde yurtdışı piyasalardaki satışların etkisi hissedildi. Bir süredir bahsettiğimiz üzere gün altı periyotlarda teknik göstergelerde görülen zayıflıklar gün içi bu tarz düzeltmelerin habercisi idi. Buna karşın endeks son yükselen trendini koruyor. Bugün için 1985’te bulunan son yükselen trend kırılmadığı sürece gün içi geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturduğunu düşünüyoruz. Bu trend bir süredir takip ettiğimiz 22 günlük ortalama seviyesine ulaşarak buranın önemini de artırmış durumda. Endekste yukarıda düzeltmede %50 seviyesinin bulunduğu 2.066 ile dünkü gün içi zirvenin bulunduğu 2072 aralığı ilk direnç bölgemi. Buranın üzerinde ise %61,8 seviyesinin bulunduğu 2.147 izlediğimiz en önemli direnç konumunda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)