E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇinli yatırımcılar borsa yatırım fonlarına akın etti---

Çinli yatırımcılar borsa yatırım fonlarına akın etti

Çinli yatırımcılar borsa yatırım fonlarına akın etti
29 Kasım 2023 - 07:55 borsagundem.com

Çinli yatırımcılar, bu yıl rekor bir hızla borsa yatırım fonlarına para yatırıyorlar. Fonlara bu sene 400 milyar yuandan fazla giriş oldu.

Çinli hisse senedi yatırımcıları, durgun bir borsayı pasif olarak oynamayı ve düşmesini beklemeyi tercih ettikleri için bu yıl rekor bir hızla borsa yatırım fonlarına (ETF'ler) para yatırıyorlar.

Çin'de aktif fon yöneticilerinin para kazanmakta zorlanması ve Pekin'in borsaları desteklemek ve teknoloji ve yeşil enerji gibi stratejik sektörlere fon aktarmak için ETF'leri kullanması da bu eğilimi destekliyor.

Çin'de ETF'ler bu yıl 400 milyar yuandan fazla net giriş elde etti.

ChinaAMC'nin kantitatif yatırım genel müdürü Xu Meng, "Piyasa düştüğünde, birçok yatırımcı dibe bahis oynamak için ETF'leri kullanacaktır," dedi.

Morningstar kıdemli analisti Andy Huang ise yatırımcıların "ETF'lerde daha iyi değer teklifleri aradıklarından" aktif hisse senedi ve tahsis fonlarının yaklaşık 360 milyar yuan net çıkış yaşadığını söyledi.

Çin'in aktif hisse senedi fonlarını takip eden bir endeks, ülkenin salgın sonrası ekonomik toparlanmasının çekiş için mücadele etmesi nedeniyle bu yıl şimdiye kadar yaklaşık %12 düştü. 

Fon danışmanlık şirketi Z-Ben Advisors'a göre, Çin'in hisse senedi ETF'lerinde yönetilen toplam varlıklar  Ocak-Eylül döneminde %33 artışla 1,48 trilyon yuana yükselirken, aktif hisse senedi fonlarına yöneltilen toplam varlık %13 düşüşle 3,9 trilyon yuana geriledi.

Çinli yatırımcıların hisse senedi alımları 5 ayın zirvesinde

 

Çinli yatırımcılar teknoloji hisselerine yatırım yapıyor

 

Çinli yatırımcıların sayısı arttı

 

Çinli yatırımcılara türev işlem yasağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)