E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'den savaşa hazırlık mesajı: Egemenliğimizi koruyacağız!---

Çin'den savaşa hazırlık mesajı: Egemenliğimizi koruyacağız!

Çin'den savaşa hazırlık mesajı: Egemenliğimizi koruyacağız!
19 Ekim 2022 - 16:00 borsagundem.com

Ülkenin ulusal güvenlik açısından "ağır ve zorlu" koşullarla karşı karşıya bulunduğunu belirten Çin Savunma Bakanı Vey Fınghı ordunun, ülkenin egemenliğini korumak için sürekli teyakkuzda ve savaşa hazır olması gerektiğini belirtti.


Çin Halk Kurtuluş Ordusuna (ÇHKO) ait "Chinamilitary.com" internet sitesinin haberine göre General Vey, Pekin'de Çin Komünist Partisinin 20. Ulusal Kongresi marjında düzenlenen oturumda yaptığı konuşmada, Devlet Başkanı ve Genel Sekreter Şi Cinping'in "ordunun güçlendirilmesi ve savaş kazanma kabiliyetinin geliştirilmesine" yönelik direktifi doğrultusunda çalışacaklarını vurguladı.

Vey konuşmasında, "Ordu her zaman teyakkuzda ve savaşa hazır olmalı, ülkenin güvenliğini, egemenliğini ve kalkınma çıkarlarını kararlılıkla korumalı" dedi.

Genel Kurmay Başkanı Li Zuoçıng da gelecek 5 yılın ülkenin kalkınması açısından kritik olacağını belirterek ordunun bunda rol oynaması, savaş gücünü geliştirerek kalkınmaya stratejik destek sağlaması gerektiğini belirtti.

Askeri liderlerin değerlendirmeleri, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ağustos başında Çin ile egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan'a yaptığı ziyaretin ardından iki ülkenin arasında gerilimlerin arttığı bir döneme denk gelmesi dikkati çekti.

Çin ordusu, ziyaretin ardından Ada çevresinde askeri tatbikatlar başlatmış, 7 gün süren tatbikatlar Ada'nın çevresinde fiili abluka oluşturmuştu. Gerçek silah ve mühimmatın kullanıldığı tatbikatlar sırasında Çin ana karasından ateşlenen güdümlü füzeler, Tayvan yakınlarındaki sulara düşmüştü.

Ordu Sözcüsü, 10 Ağustos'ta tatbikatların tamamlandığını duyurmuş ancak Tayvan Boğazı'ndaki askeri devriye faaliyetinin devam edeceğini bildirmişti.

Pekin, "tek Çin ilkesini" vurgulayarak Tayvan'ın dünya ülkeleriyle müstakil diplomatik ilişkiler kurmasına, Birleşmiş Milletlerde ve diğer uluslararası kuruluşlarda temsil edilmesine karşı çıkıyor, kendisini tanıyan ülkelerin Tayvan ile diplomatik ilişkileri kesmesini şart koşuyor.

Kara kış yaklaşıyor: Avrupa bu defa darbeyi Çin'den yedi!

 

Çin, enerji arz ve emtialar için rezerv kapasitesini artıracak

 

Çin, LNG satışını durdurmayı planlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Ekim 2022 17:40

    Adamlar buradakı haklarını kaybeder ise, asla itibarlı olamazlar.. çin gövde gösterisini sever. Savaşmasa bile süslü püslü abartılı işleri şowları çok iyi bilirler. kültürleri odur zaten. asyalılar nede olsa... en iyi makyajı kım yapar  asyalı kadınlar :D daha ötesini görmedim.  çok süper demiyorum, aşırı makyaj ve abatılar ile bambaşka işler başarıyorlar. ordularıda öyle. süsü püsü şowu olmadan savaş bişe yapmazlar...