E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin, LNG satışını durdurmayı planlıyor---

Çin, LNG satışını durdurmayı planlıyor

Çin, LNG satışını durdurmayı planlıyor
17 Ekim 2022 - 11:49 borsagundem.com

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, PetroChina Co., Sinopec ve Cnooc Ltd.'den kış alımlarını yurt içi kullanım için tutmasını istedi.

Çin, kış sezonu için kendi tedarikini sağlama almak amacıyla ithalatçılarına, Avrupa ve Asya'daki enerji açlığı çeken alıcılara LNG'yi yeniden satmayı durdurmalarını söyledi.

Bloomberg'in yaptığı habere göre; ekonomik planlama örgütü Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, PetroChina Co., Sinopec ve Cnooc Ltd.'den kış alımlarını yurt içi kullanım için tutmasını istedi.

Çin, spot piyasada artan alımlarla geçen yıl Japonya'yı geride bırakarak dünyanın en büyük LNG ithalatçısı haline gelmişti. Yeniden satışlar 2022'de gaz tüketiminde ilk düşüşünü kaydedebilecek olan Çin için keskin bir geri dönüşe işaret etmişti.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Pazar günü Komünist Parti kongresinde yaptığı iki saatlik konuşmasında enerji güvenliğini vurguladı. Şi Jinping arz sıkışıklığı risklerinden kaçınmak için ülkenin yeşil geçişini dikkatli bir şekilde ilerletmesi gerektiği söylemini yineledi.

YÜZDE 60 GERİLEME

Avrupa'da gaz fiyatları Ağustos ayındaki en yüksek seviyesinden neredeyse yüzde 60 gerileme kaydetti. Öte yandan, bölgede gaz fiyatları, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Rus gazı ithalatı yapılmasından kaçınılması nedeniyle hala yılın bu dönemi için rekor seviyedeki seyrini sürdürüyor.

Rus LNG şirketi asyalı bazı alıcılara teslimatı durdurdu

 

Almanya yüzer LNG terminali için mutabakat zaptı imzaladı

 

Asya'da LNG fiyatları yükseldi

 

LNG pazarında rekabet kızıştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)