E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa Çin'den hisse senedi piyasasını destekleyecek adım---

Çin'den hisse senedi piyasasını destekleyecek adım

 Çin'den hisse senedi piyasasını destekleyecek adım
16 Ekim 2023 - 09:31 borsagundem.com

Çin, hisse senedi piyasasında açığa satış kısıtlamalarını sıkılaştıracak. Ancak analistler hisse senedi piyasası üzerindeki genel etkinin "nispeten sınırlı" olabileceğini belirttiler.

Çinli yetkililer, hisse senedi piyasasını destekleme çabaları çerçevesinde açığa satış faaliyetlerine yönelik kısıtlamaları sıkılaştırma kararı aldılar.

Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu, 30 Ekim'den itibaren geçerli olmak üzere, sıradan menkul kıymet borçlanmaları için marj oranını %50'den en az %80'e, hedge fonlar için ise %100'e çıkaracağını açıkladı. Cumartesi günü yapılan açıklamada, pazartesi günü yürürlüğe girecek diğer kuralların stratejik yatırımcılar ve üst düzey yönetim tarafından hisse ödünç verilmesini kısıtlayacağı ve "çeşitli arbitraj faaliyetlerinin" denetimini artıracağı belirtildi.

Son haftalarda açıklanan yeni kuralların ve diğer önlemlerin, Çin'in büyümesinin duraklamasıyla bu yıl yaklaşık %6 düşen gösterge CSI 300 Endeksini desteklemeye yetip yetmeyeceği henüz belli değil.

Aralarında Li Peifeng'in de bulunduğu China International Capital Corp. analistleri pazartesi günü yayınladıkları yatırımcı notunda, söz konusu tedbirlerin "piyasa duyarlılığını iyileştirmeye ve yatırımcı güvenini artırmaya" yardımcı olacağını savundular. Ancak analistler, açığa satış işlemlerinin anakarada işlem gören ve dolaşımda olan hisselerin yalnızca %0,13'ünü kapsadığı göz önünde bulundurulduğunda, hisse senedi piyasası üzerindeki genel etkinin "nispeten sınırlı" olabileceğini belirttiler.

Bakır fiyatlarında 'Çin' yükselişi

 

Asya borsaları haftaya düşüş ile başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)