E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin Merkez Bankası faizi değiştirmedi, likiditeyi artırdı---

Çin Merkez Bankası faizi değiştirmedi, likiditeyi artırdı

Çin Merkez Bankası faizi değiştirmedi, likiditeyi artırdı
15 Aralık 2023 - 07:51 borsagundem.com

Çin Merkez Bankası faiz oranını değiştirmedi, sağladığı likidite miktarını artırdı

Çin Merkez Bankası temel politika faiz oranlarını değiştirmedi ve artan nakit talebi karşısında piyasaya daha fazla likidite sağladı.

Çin Merkez Bankası (PBOC), faiz oranını yüzde %2,5'te tutarak piyasaya orta vadeli borç verme kolaylığı (MLF) yoluyla 1 yıl vadeli 1,45 trilyon yuan (203,97 milyar $) değerinde fon enjekte etti.

Wind'e göre bugün vadesi gelen 650 milyar yuan değerinde MLF vardı.

PBOC ayrıca %1,8 faiz oranıyla 7 günlük ters repo yoluyla 50 milyar CNY likidite sağladı. Bugün vadesi gelen 197 milyar yuan ters repo vardı.

Analistler, Çin MB'nin bankaların zorunlu karşılık oranlarını düşürerek piyasaya daha fazla likidite enjekte etmesini bekliyorlardı.

MLF ve ters repo mekanizmaları yoluyla verilen kredilerin artması, Pekin'in 1 trilyon yuan değerinde ilave devlet tahvili ihraç etmesi ve yerel yönetimlerin 2024 tahvil kotalarının bir kısmını önden yüklemelerine ve önceki borçlarını takas etmek için özel tahvil ihraç etmelerine izin vermesinin ardından fon talebinin bir kısmını hafifletebilir.

Çin'den fon piyasasını canlandırma hamlesi

 

Çin'in kasım ayı ihracat verisi beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)