E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCathie Wood teknoloji hisselerinden ‘olağanüstü getiriler’ bekliyor---

Cathie Wood teknoloji hisselerinden ‘olağanüstü getiriler’ bekliyor

Cathie Wood teknoloji hisselerinden ‘olağanüstü getiriler’ bekliyor
07 Mart 2022 - 12:55 borsagundem.com

Ünlü teknoloji yatırımcısı Cathie Wood sektörde yaşanan satış dalgasına rağmen beklentilerini yüksek tutuyor. Wood 5 yıl içerisinde inovasyon fonunda bulunan hisselerin zirve yapacağını söyledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel borsalar Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi gündemiyle sarsılırken ünlü yatırımcı Cathie Wood teknoloji odaklı yatırım portföyünü bir kez daha savundu. Wood yatırım firması Ark Invest’in gelecek beş yıl içerisinde “olağanüstü getiriler” elde edeceğini öngörüyor.

Ark Invest CEO’su CNBC’deki açıklamasında, “Yeni teknolojilerde beklediğimiz büyüme göz önünde bulundurulursa olağanüstü getiriler elde edeceğimizi düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Wood’un yorumları küresel borsalarda teknoloji hisseleri liderlik ettiği satış dalgası sırasında geldi. Ark Invest’in amiral gemisi teknoloji fonu Ark Innovation ETF son 12 ayda neredeyse yarı yarıya değer kaybetti. Aynı dönemde S&P 500 Endeksi ise yaklaşık %15 oranında düştü.

Ünlü yatırımcı konuyla ilgili açıklamasında, “İnovasyon için korkunç bir ayı pazarındaydık. "Ancak, korona virüsün dibinden 21 Şubat'taki zirveye bakarsanız, %358 oranında yükseldik" ifadelerine yer verdi.

Wood 17 Ocak tarihinden bu yana firmaya önemli miktarda yatırım akışı olduğunu belirtti. Ünlü yatırımcı, “Bana kalırsa yatırım tabanımızın büyük bir kısmı ortalama olarak düşüyor” dedi.
Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wood’un bahsettiği “ortalama düşüş” kavramı bir malın fiyatı düştüğünde daha fazla birimini satın alma yönündeki yatırım stratejisini ifade eder. Ünlü yatırımcı dünyanın şu anda farklı türden birçok problemle karşı karşıya olduğunu ve inovasyonun bu sorunlara cevap olmaya hazırlandığını söyledi.

Cathie Wood Ukrayna’da devam eden savaşın petrol gibi bazı emtia fiyatlarında artışa yol açmasına işaret etti. Teknoloji yatırımcısı, savaş sonucunda benzinle çalışanlar otomobiller gibi eski tip teknolojiye olan talebi tahrip edileceğine ve elektrikli araçlar gibi yeni teknolojiler konusundaki taleplerin ortaya çıkacağına işaret etti.

Ünlü yatırımcı şirketinin yatırım fonunu kamuya açık piyasalarda yer alan bir girişim sermayesine en yakın yatırım olarak tanımladı. Wood, “İnovasyon konusunda halka açık pay piyasalarında olup bitenleri özel sermaye piyasalarıyla karşılaştırırsak son bir yılda %60’lık bir geri çekilme gördük. Crunchbase üzerinden yaptığımız analizlere göre özel piyasalarsa %20 oranında yükselişe şahit olundu” ifadelerine yer verdi.

Wood özel piyasalardaki yatırımcıların önde gelen inovasyon platformları için “patlayıcı büyüme fırsatlarını” gördüğünü ancak halka açık piyasalarınsa “endekslere duyarlı yatırımcılarla dolu” olduğunu söyledi.

S&P 500 Endeksi’nin %28’lik bölümünü oluşturan kısmı teknoloji hisseleri olsa da Wood bu hisseleri “geçmişteki başarının bir parçası” olarak tanımladı. Wood, “Bizim teknoloji hisselerimiz geleceğin başarıları olacak ve sonunda endekslere ulaşacaklar” ifadelerine yer verdi.

Rusya’ya karşı sert yaptırımlar küresel risk iştahını baskılıyor

 

Borsalarda satışların ardından boğa sinyalleri yükseliyor

 

Rusya iflas ederse gelişmekte olan piyasalara ne olacak?

 

Bitcoin neden düşüşe geçti?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cingöz07 Mart 2022 17:13

    türkiye gibi geri kalmış ülkeler yatırım olarak ev, araba, nohut, pirinç, ayçiçek yağı alır. abd, kore, almanya gibi ülkeler üretim hızını artıran, daha az işçi ile daha az malzeme ile daha çok ürün üretecek teknoloji üretimine yatırır parayı. bu yüzden aradaki fark kapanacağına açılıyor

  • Gel gel07 Mart 2022 15:45

    Abla gel sana zontrol matik verelim acaip hisse :)))

  • HASAN TOSUN07 Mart 2022 13:29

    kime inanacaz,teknoloji hisseleri 2021 yılında kazandırdı,2022 yılında emtia lar kazandıracak teknolojiler düşecek yorumu vardı