E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük yatımcılar borsalardaki risklere direniyor---

Büyük yatımcılar borsalardaki risklere direniyor

Büyük yatımcılar borsalardaki risklere direniyor
23 Nisan 2020 - 16:39 borsagundem.com

Gelen kötü haberlerle birlikte borsalarda çok fazla risk olmasına rağmen büyük yatırımcılar pes etmiş gibi durmuyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsalar gelen kötü haberlerle karşısında çok fazla risk bulundururken büyük yatırımcı pes etmemekte ısrar ediyor.

Bugün açıklanan verilere göre ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 4,4 milyon oldu. Beklenti başvuruların 4,5 milyon olmasıydı. Böylece korona virüs salgını nedeniyle ekonomik faaliyetlerin durduğu son beş haftada işsizlik maaşına toplam başvurular 26,5 milyona ulaştı. Bu, istihdam piyasasında Büyük Buhran'dan bu yana görülen en sert düşüş oldu.

Euro Bölgesi'nde özel sektör faaliyetinin göstergesi olan Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi, IHS Markit'in açıklamasına göre, Nisan ayında, Mart ayındaki seviyesi olan 29.7'den 13.5'e indi. Bu keskin düşüş ekonomistlerin beklediğinden daha fazlaydı ve gösterge yaklaşık 20 yıl öncesine giden PMI verileri dikkate alındığında en düşük seviyeye indi.

PMI verisi, hükümetlerin korona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla aldıkları tedbirler sonucu hareketlerin kısıtlanması ve işyerlerinin kapanmasından dolayı Avrupa ve küresel ekonominin resesyona girmekte olduğunu işaret eden diğer verilerle ile paralel durumda.

S&P 500 Endeksi 23 Mart’ta dip seviyeleri gördükten sonra %25 yükselmesiyle yükselişin devam edip edemeyeceği konusu birçok yatırımcı tarafından tartışıldı.

Société Général’ın Stratejisti Sophie Huynh, piyasaların düşük faiz ve ABD Merkez Bankası FED’in giderek artan bilançosu karşısında teknoloji, sağlık ve hammadde sektörlerinin toparlanmalarına odaklanacağını belirtti. Huynh’a göre sadece iki sektördeki iyileşme ile borsaların toparlanması sürdürülebilir değil.

Huynh, büyük yatırımcıların riskli varlıklarından henüz havlu atmadığını söylerken piyasaların 2008 finans krizindeki gibi teslim olmadığını belirtti. Gene de Huynh’a göre borsada çok fazla risk var.

New York borsası yükselişle açıldı

Dipten hisse alma dönemi

Petrol krizi borsalar için risk oluşturmuyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • istanbul23 Nisan 2020 20:54

    Daha malları devredemediklerinden direniyolar.onlarda Trump gibi hazırlıksız yakalandılar ondan.ben burdan sadece ky yatırımcılara bu saatten sonra aman dikkat.....derim

  • yaşar23 Nisan 2020 20:38

    borsalar neymiş bu krizde anladık ....borsalar ekonomiyi fiyatlamıyor ...kimler borsaya hükmediyorsa  onların dediklerine göre fiyatlıyorlar ..yani borsa para kimdeyse degerini o belirliyor böyle bitmiş ekonomide borsaların yukarı gitmesinin anlamı ança bu olur ...bu kadar belirsizlikte yukarı gitmesi ekonomiyi fiyatlamadıgını gösteriyor ...sağlık ta çıkan bu kriz ekonomiye büyük darbe vurdu lakin fiyatlıyanların keyfine kaldı artık borsa ...  yani resmen borsayla kumar oynuıyorlar bakalım bu ne zamana kadar devam edecek ...nedesek boş yaşayıp görecegiz bakalım bu film nasıl bitecek ...

  • Rıza23 Nisan 2020 17:05

    Daha ne kadar direne içecekler. Üretim yok, gıda ve temel ihtiyaç maddeleri hariç satış yok. Hertaraf kurudu. Bir gün gelecek komple %10 aşağı verecekler.

  • Halim23 Nisan 2020 21:55

    %10 düşük bir rakam olabilir. Belki 1 hafta boyu hep düşüş yapıp %40-50 arası aşağı gitme ihtimali de var senaryolarda. Daha önceki krizlerde 2008 de tepe seviyesinin 1/3 ine inen bir borsa var. (75000 den 25000 e inmiş.) Şuan ki kriz için tepe 120000 derseniz yarısını alsanız bile 60000 ler yapar. Birde şimdiki kriz 1929 buhran daki en büyük krize benziyor deniliyor gerisini siz düşünün ve çok dikkatli olun derim.