E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBundan sonra borsa, dolar ne olur?---

Bundan sonra borsa, dolar ne olur?

Bundan sonra borsa, dolar ne olur?
13 Ağustos 2015 - 17:44 borsagundem.com

Alan Menkul Değerler’den Yeliz Karabulut, Başbakan Davutoğlu’nun "Koalisyon yok" konuşması sonrası piyasaları Borsagundem.com’a yorumladı

BORSAGUNDEM.COM

Başbakan Davutoğlu bugün bir araya geldiği CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile 1.5 saatlik görüşme sonrası yaptığı açıklamada CHP ile bir koalisyon ihtimalinin olmadığını söyledi. Davutoğlu, MHP ile bir görüşme daha yapabileceklerini ama en büyük ihtimalin erken seçim olduğunu ifade etti. Görüşme bitiminde kulislere sızan “Koalisyon yok” sözleri piyasalarda deprem havası yarattı. Borsa çöktü, dolar fırladı. Peki, şimdi Başbakan’ın koalisyon hükümetine kapıları kapatan konuşmasının ardından piyasalarda neler olacak? Alan Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut piyasaları Borsagundem.com için yorumladı. İşte o çarpıcı görüş:

2.76-2.87 HAREKETİ OLABİLİR

“AKP ve CHP arasındaki koalisyon görüşmeleri sonrası Başkanın konuşmasını takip ettik. Başbakan Davutoğlu’nun açıklamalarına baktığımızda, iki parti birçok konuda fikir birliğine varmış olsa da, önemli konularda anlaşamamışlar gibi gözüküyor. Başbakan’ın konuşmasında da belirttiği üzere sürecin tamamlanması için gerekli olan diğer alternatifler de değerlendirilecek ancak net şekilde anlaşılıyor ki şu an büyük oranda erken seçime yoluna gidildiği Davutoğlu tarafından belirtildi.  MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de sert tutumunu devam ettirmesi, Davutoğlu’nun erken seçime olan inancını da artırmış görüyor. Yine de MHP alternatifi kalan 10 günlük sürede değerlendirilecek gibi gözüküyor. AKP tarafında bir sonuç alınabileceği beklenmediği gibi bu kesin bir biçimde ifade edildi. Davutoğlu konuşması öncesinde USDTRY’de sert hareketler gördük konuşma esnasında ise USDTRY’de yükselişin daha da arttığı görüldü. Burada bant hareketinde önümüzdeki günlerde 2,76 -2,87 hareketinin olabileceği görülmektedir. Borsada ise 77.000 seviyesi kritik gözüküyor bu seviyenin altında satış baskısının 75,000 ve 74. 0000 seviyesine kadar olması beklenebilir. Burada yurt dışı gelişmelerinde atlanılmaması gerekmektedir. Hem Çin devalüasyonu hem de  FED endişeleri varken seçim belirsizliğinin ülkenin aleyhine olması beklenebilir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)