E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBulgaristan’da gayrimenkul fiyatları uçtu!---

Bulgaristan’da gayrimenkul fiyatları uçtu!

Bulgaristan’da gayrimenkul fiyatları uçtu!
14 Eylül 2021 - 12:29 borsagundem.com

Dünyanın birçok bölgesinde olduğu gibi Bulgaristan’da da gayrimenkul fiyatları hızla artıyor. 6 yılda tarım arazilerinin fiyatı %50 oranında yükseldi.

Ulusal İstatistik Enstitüsü verilerine göre, Bulgaristan’daki ekilebilir arazilerin fiyatı 6 yılda % 47 oranında arttı. 2014 yılında dekar başına ortalama tarım arazisi fiyatı 362 euro olurken, 2020 yılında 533 euroya ulaştı. En büyük artış oranı % 79’un üzerinde, Bulgaristan’ın güneydoğu bölgesindeki tarla fiyatlarında kaydedildi. Oradaki tarım arazileri kuzeydekilere kıyasla daha ucuzdu ve bu şekilde yatırımcılar için daha cazip seçenek oldular.

Yüzde 51 oranında fiyat artışı ile ikinci sıraya Kuzeydoğu Bölgesi yerleşti. Dobruca’da dekar başına istenilen fiyat 752 euro oldu, yani 2014 yılına kıyasla 255 euro daha pahalı. % 21 ile Güneybatı Bölgesindeki tarım arazisi fiyatlarındaki artış en düşük.

Çayır ve mera fiyatları ise sadece % 9 oranında arttı. Dekar başına kira fiyatı ise düşük, 25 ila 30 euro arasında kaldı.

Konut satışlarında düşüş sürüyor

 

 

Ev sahiplerinin emlakçılık yalanı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)