E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’tan Şükran Günü hediyesi: 900 milyon dolar---

Buffett’tan Şükran Günü hediyesi: 900 milyon dolar

Buffett’tan Şükran Günü hediyesi: 900 milyon dolar
23 Kasım 2023 - 13:51 borsagundem.com

Borsa efsanesi Warren Buffett 900 milyon dolara yakın değerdeki Berkshire hissesini bağışladı. Buffett ayrıca ölümünden sonra servetini bağışlama planının detaylarını da aktardı

BORSASGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffett’ın Şükran Günü geleneği akşam yemeğine özel tarifler hazırlamaktan biraz daha ayrıntılı. Omaha Kâhini salı günü şirketinin yaklaşık 900 milyon dolar değerindeki hissesinin ailesinin dört vakfına harcadı ve geçen yılın kasım ayında yaptığı 800 milyon dolarlık bağış rekorunu aştı.

Insider’ın haberine göre, Buffett 1.600 adet Berkshire Hathaway A Sınıfı hisse senedini çok daha ucuz ve çok daha likit olan 2,4 milyon adet B Sınıfı hisse senedine dönüştürdü.

Borsa efsanesi merhum eşinin adını taşıyan Susan Thompson Buffett Vakfı’na 1,5 milyon B Sınıfı hisse senedi bağışladı. Üç çocuğunun her biri için oluşturulan vakıflar, Sherwood Vakfı, Howard G. Buffett Vakfı ve NoVo Vakfı için de 300 biner hisse senedi bağış yaptı.

Bağışlar için kullanılan Berkshire’ın B sınıfı hisselerinin salı günkü kapanış fiyatına göre toplam değeri 866 milyon dolardı. Buffett’ın toplam A sınıfı hisse senetleri 216.687 bin adete düştü ve bu hisselerin toplam değer 119 milyar dolar. Borsa efsanesi haziran ayında da söz konusu 4 aile vakfı ve Bill & Melinda Gates Vakfı’na toplamda 4,6 milyar dolar değerinde hisse bağışlamıştı.

Buffett ayrıca emlak planlaması hakkında da açıklama yaptı. En son bağışlarını detaylandıran basın açıklamasında Buffett zenginlik, hayır işleri ve Berkshire’ın geleceği hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

Yatırım efsanesi, “93 yaşındayım. Kendimi iyi hissediyorum ama uzatma dakikalarını oynadığımın tamamen farkındayım” dedi ve üç çocuğunun 65-70 yaş aralığında olduğuna inanamadığını da sözlerine ekledi.

Buffett, “Hanedan zenginliği arzu edilen bir şey değildir. Zengin olmak sizi daha zeki ya da şeytani bir insan yapmaz” dedi.

Omaha Kâhini üç çocuğunun, Howard, Susan ve Peter, vasiyetinin uygulayıcıları ve servetinin %99’undan fazlasını alacak olan vakfın mütevelli heyeti olacaklarını söyledi.

Buffett servetinin neredeyse tamamını (%99) bağışlama taahhüdünün çocuklarının yürütmesiyle ilgili açıklamasında, “2006’da bu müthiş sorumluluk için tam olarak hazır değillerdi. Ama şimdi bunun için hazırlar” dedi.

Berkshire CEO’su, servetinden sorumlu üçlünün oybirliğiyle kararlar alması gerektiğini ve kimin sorumlu olduğu konusundaki anlaşmazlıkları önlemek için her zaman haleflerini belirlemeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Buffett vakfın kapsamlı bir tüzüğe sahip olacağını söyledi. Yatırım efsanesi vakıflarla ilgili yasalar değiştikçe “Uzun zaman önce bu dünyadan gitmiş olan biri tarafından yazılan herhangi bir kısıtlama yerine yeryüzündeki bilge mütevellilerin” kararlarının tercih edileceğini de belirtti.

Buffett vakfın on yıl kadar sonra kendini döndüreceğini ve muhtemelen servetinin derhal dağıtılmasını ve hayır için harcanacak paranın en üst düzeye çıkarılmasını sağlamak için daha yalın bir kadroyla çalışılacağını da söyledi.

Berkshire'ın Buffett sonrası dönemdeki beklentilerine de değinen milyarder, halefi olarak Greg Abel’in belirlenmesiyle yönetim kurulunun şirketi ileriye taşımak için doğru bir seçim yaptığını söyledi. Buffett her ne kadar büyük kuruluşlar zaman içerisinde çürümeye maruz kalsa da Berkshire’ın avantajının uzun süre dayanacak şekilde inşa edilmesi olduğunu söyledi.

Buffett, ölümünden sonra Berkshire'daki büyük hissesi payının bir süre şirketin kimliğini korumaya yardımcı olacağı, ancak çok geçmeden "Berkshire'ın hak ettiği itibarı kazanacağını" söyledi.

Son olarak Buffett ölümünden sonra servetinin dağıtılması sürecinin kamuya açık olacağını, isteyen herkesin ilçe adliyesinden vasiyetini okuyabileceğini söyledi.

Buffett’ın portföyü yatırımcıları uyarıyor

 

Warren Buffett için şok iddia!

 

Bu 12 finansal hatadan uzak durun!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )24 Kasım 2023 09:03

    o paraya gel TC de bağımsı millet vekili ol :D hatt aparti kur %10 barajınıda o par aile açabilirsin. Bizde demokrasi ve hukuk var :D

  • E.g.24 Kasım 2023 00:36

    KURAN ÖĞÜTLERİNİ OKUYUP UYAR İSE YÜZLERCE YIL DAHA YAŞAYABİLİR ÇOCUKLARINDAN DAHA DİNÇ/GENÇ HALE GELEBİLİR

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL23 Kasım 2023 14:41

    Bence parasının hepsini İSRAİL e bağışlar bence.

  • Tufan23 Kasım 2023 14:15

    İsraite yollamıştır deyyus. Kendini yahudi olarak tanımlar olmasada. İsraitte tonla yatırımı var.