E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’ın portföyü yatırımcıları uyarıyor---

Buffett’ın portföyü yatırımcıları uyarıyor

Buffett’ın portföyü yatırımcıları uyarıyor
20 Kasım 2023 - 13:35 borsagundem.com

Buffett bu yıl aldığından çok daha fazla hisse satışı gerçekleştirdi. Uzmanlar Buffett’ın küresel borsalar için sıkıntılı bir dönem öngördüğünü belirtiyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Warren Buffett gibi borsa yatırımı yapmak isteyenler efsane yatırımcının portföyündeki son düzenlemelerine bakmak isteyebilir. YahooFinance’in haberine göre Berkshire Hathaway’in son mevzuat raporu ve üçüncü çeyrek sonuçları içeriğinde yatırımcılar için kayda değer bir mesaj taşıyor. Efsane yatırımcı aldığından çok daha fazla hisse senedi satıyor.

Buffett’ın etkileyici borsa performansı da göz önünde bulundurulursa söz konusu rapora göre perakende yatırımcıların piyasalarda çok daha fazla dikkatli olması gerekebilir.

Servet yönetimi firması Portfolio Wealth’in Başkanı Lee Munson Buffett’ın raporuyla ilgili açıklamasında, “Buradan çıkan mesaj temkinli olunması gerektiği yönünde. Bana kalırsa Buffett gelecek yıl için sorun öngörüyor” dedi. Buffett’ın herhangi bir hisse için dikkat çekici bir alım yapmadığına da işaret eden Munson, “Uygun maliyetlere iyi şirketler bulmak da zor” dedi.

Buffett 1 Ocak tarihinden bu yana 23,6 milyar dolar değerinde varlığın satışını yaptı ve yıl boyunca net hisse senedi satışçısı haline geldi. 2022 yılında ise Buffett’ın portföyü net alım pozisyonundaydı.

Berkshire üçüncü çeyreği 157,2 milyar dolarlık rekor net nakit birikimiyle kapattı. Bir önceki çeyrekte ise bu rakam 147,4 milyar dolardı.

Morningstar Analisti Greggory Warren, Buffett’ın son kararlarının ‘sabrının’ bir yansıması olduğunu söyledi. Warren açıklamasında, “Berkshire’ı büyük hatalardan koruyan disiplinidir. Nakit seviyelerinin şu anda olduğu yere ulaşmamasının sebebi zaman içerisinde aptalca kararlar vermemeleridir” ifadelerini kullandı.

Analist Berkshire’ın üçüncü çeyrekteki satışlarını şirketin sigorta yatırımlarından gelen bazı ‘kalıntıları temizleme’ sürecinden kaynaklandığını düşünüyor.

Berkshire Hathaway, üçüncü çeyrekte General Motors, Procter & Gamble ve Johnson & Johnson'daki pozisyonlarından ayrılırken, HP, Amazon ve Chevron'daki hisselerini de azalttı. Firmanın portföyünün yarısını oluşturan Apple hisselerindeki pozisyonu ise değişmedi. Buffett diğer üst düzey hisse senetlerinde de benzeri şekilde pozisyonlarını korudu.

Borsa yatırım firması Wedbush’un Kıdemli Hisse Senetleri Analisti Dan Ives’e göre bu bir yatırım stratejisi ve söz konusu strateji en iyi hisse senetlerine olan sarsılmaz bir güvenin işaretini veriyor.

Ives açıklamasında, “Buffett, General Motors ve diğerleri için kara bulutlar öngörürken Apple’ın önünde ise açık bir gökyüzü olmasını bekliyor. Bu Cupertino’nun (Apple’ın merkez binasının olduğu Silikon Vadisi şehri) büyüme hikayenin bir sonraki adımının yalnızca başlangıcı ve Buffett da bunu biliyor. Şu anda Apple satmak ilk şarkıdan sonra Taylor Swift konserinden ayrılmak istemek gibi bir şey olurdu” ifadelerine yer verdi.

Bu yıl Buffett’ın yatırımları büyük ölçüde S&P 500 Endeksi’yle uyumlu bir performans gösterdi. Yıl başından bu yana Buffett’ın A ve B sınıfı hisse senetleri %16 değer kazanırken S&P 500 Endeksi ise aynı dönemde %17,5’lik yükseliş kaydetti.

ABD borsalarında 10 yılın en hızlı geri dönüşü

 

Küresel piyasalarda risk iştahı arttı

 

Borsada kontrol boğalarda

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)